Sosyal medya trolleriyle başa çıkma yolları!

0
195 Okunma

Sosyal medya sayesinde dünya ile bağlantı kuruyor, sevdiklerimizi takip ediyor, yaşanan gelişmeleri yakından izliyoruz. Bu açıdan sosyal medyanın fayda sağladığı birçok durum sayabiliriz. Ancak bunun yanında hayatı zorlaştıran tarafları da yok değil. Örneğin, sosyal medya trolleri. Son yıllarda hayatımıza girmiş olan bu kavram, internetten diğer insanları kasten tahrik eden insanlar için kullanılıyor. 

Sosyal medya trollerinin tek amacı insanları üzmek, kızdırmak, acı çektirmek ve onlarla alay etmek. Bunun için nefret dolu konuşmalar yapmaktan ya da tehdit etmekten çekinmiyorlar. Bir kesim, sosyal medya trollerini ‘dijital şeytanlar’ olarak adlandırıyor. 

Sosyal medya trollerini tanımlayan başlıca davranışlar vardır. Mesela sürekli insanları kızdırmaya çalışırlar. Ayrıca dünya kendi etraflarında dönüyormuş gibi hisseder ve her konuda konuşma hakkını kendilerinde bulurlar. Her zaman abartılı konuşurlar. Düşünceleri uçlardadır. Tartışmaları kişiselleştirene kadar uzatırlar. Sizin bahsettiğiniz genel durumu bile kişiselleştirme yeteneklerini sahiplerdir. Son olarak da sosyal medya trolleri imla kurallarını genellikle bilmezler ya da dikkat etmezler.

Peki sosyal medya trolleri ile nasıl başa çıkılır?

İlk olarak belirli bir saygı çerçevesinde konuşmayan insanların söylediklerini dikkate almayarak işe başlayabilirsiniz. Böylece insanlar size yazarken daha fazla dikkat edecektir. Ayrıca aldığınız olumsuz tepkileri görmezden de gelebilirsiniz. Sizi üzmek isteyenleri sevindirmeye gerek yok değil mi? Bazen sosyal medya trolleri yalan yanlış fikirler ortaya atabilir. Bunları doğruları ile düzeltme sizin göreviniz. 

Troller üzerinde mizah yeteneğinizi kullanabilir ya da doğrudan onları engelleyebilirsiniz. Ancak insanların yazdıklarını silmek konusunda iki kere düşünmenizde fayda var. Bu onları kızdırırsa daha tehlikeli olabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz