Spotify’dan arkadaşlarınızla eşzamanlı müzik dinleyeceğiniz yeni özellik

0
88 Okunma

Spotify, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların gerçek zamanlı olarak çalacak parçaları eklemesine olanak tanıyan Jam adlı en yeni ortak çalma listesi özelliğini tanıttı.

Spotify Jam Arkadaşlarınızla Gerçek Zamanlı Çalma Listeleri Oluşturuyor

Bir Premium üyesi, bir Jam başlatmak için diğer Spotify kullanıcılarına bir davet gönderir ve bu kullanıcılar daha sonra seçilen Jam’e parça ekleyebilir. Ücretsiz kullanıcılar da bir Jam’e katılabilir ancak aynı Wi-Fi’de olmaları gerekir. Bu özellik Salı gününden itibaren Spotify kullanıcılarına sunulacak ve Premium üyeliğin yanı sıra mobil uygulamanın en son sürümünü gerektiriyor.

spotify-dan-arkadaslarinizla-eszamanli-muzik-dinleyeceginiz-yeni-ozellik-1

Şirket ayrıca kullanıcıların düzenli çalma listeleri oluşturmasına da izin verirken , kullanıcı çalmaya başladıktan sonra eklenen yeni parçalar tanınmayacak.

Spotify yakın zamanda Premium üyelik fiyatını 1 dolar artırdı ve şirketin yakın zamanda kayıpsız Supremium hizmetini başlatacağı da söyleniyor.

Jam nasıl çalışır?

Öncelikle bir şarkı listesi veya şarkı seçin, ardından  hoparlör simgesine  veya üstteki “hamburger” düğmesine dokunun ve Jam Başlat’ı seçin. Aynı Wi-Fi ağındaki kullanıcılardan Spotify’ı açtıklarında Jam’e katılmaları istenecek.

İkinci olarak, Bluetooth’u etkinleştirerek ve telefonlara birlikte dokunarak kullanıcı ekleyebilir, ekrandaki QR kodunu paylaşabilir veya bağlantıyı bir mesajlaşma uygulaması üzerinden “paylaşabilirsiniz”.

Sunucu daha sonra müzikte kimin olduğunu ve ayrıca kuyruktaki şarkıların kontrolünü elinde tutar. Toplantı sahibi parçaları yeniden sıralayabilir veya kaldırabilir ya da – eğer daha demokratik olmak istiyorlarsa – herkese bu yeteneği kazandırmak için “misafir kontrollerini” etkinleştirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz