Spotify, Offline Mix Playlist Testini Duyurdu

0
73 Okunma

Spotify CEO’su Daniel Ek, uygulamanın, kullanıcıların yakın zamanda oynadıkları favoriler tarafından dikte edilen çevrimdışı bir çalma listesini resmi olarak test ettiğini duyurdu. Şirket, ilk olarak 2020’de bir çevrimdışı karma oynatma listesinden bahsetti, ancak bundan hemen somut bir şey çıkmadı. Ancak, geliştirmenin perde arkasındaki çalışmalarda olduğu ve nihayet meyvelerini vermeye başladığı artık açık. Birkaç kullanıcı, sosyal medyada bu özelliğe zaten erişebildiğini iddia etti. Spotify offline mix özelliğinin kullanıcılar için ücretsiz mi yoksa Premium erişim özelliği mi olacağı henüz netlik kazanmadı.

Spotify CEO’su “Çevrimdışı Mix’iniz” Çalma Listesi Özelliğini Sunuyor

Ek duyuruyu tweetledi ve Spotify’ın “Çevrimiçi olmayabileceğiniz zamanlar için tasarlanmış bir çalma listesi olan” Çevrimdışı Karmanız “adlı yeni bir özelliği test ettiğini” yazdı. Tweet’in yanı sıra paylaşılan bir ekran görüntüsü, birkaç saatlik müzik değerinde bir çalma listesiyle test özelliğini gösterdi.

spotify-offline-mix-playlist-testini-duyurdu-1

Uygulama şu anda kullanıcıların çevrimdışı oynatma için oynatma listelerini manuel olarak indirmesine izin veriyor. Ancak “çevrimdışı mix” özelliği, oynatma listesi oluşturmak için herhangi bir manuel müdahale gerektirmeden, kullanıcıların son zamanlarda çevrimiçiyken çaldıkları favori müziklerden müzik çekecektir.

Dünya çapında 500 milyondan fazla kullanıcısı olan Spotify, zaten bir “Çevrimdışı mixtape” özelliği sergileyen Google’ın sahibi olduğu YouTube Music ile rekabet ediyor . “Akıllı indirme” seçeneği açıkken, YouTube uygulaması, kullanıcıların farklı çalma listelerindeki 500’e kadar şarkıyı otomatik olarak indirmesine olanak tanır.

Son zamanlarda Spotify, AI müzik şirketi Boomy tarafından yayınlanan ve herhangi bir lisans veya izin olmaksızın bilgisayar tarafından oluşturulan müzikleri yayınlayan ve sanatçıların kimliğine bürünen birkaç şarkıyı da kaldırdı. Universal Music, Spotify ile temasa geçerek yapay zeka botlarının Boomy’nin şarkılarının dinleyici sayısını artırmak için kullanılmış olabileceğini ve potansiyel olarak kopyalanan içeriği yükleyenlere çok para kazandırabileceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz