Spotify Premium nasıl alınır? İçeriğinde hangi planlar var?

0
136 Okunma

Spotify, milyonlarca kişinin müzik ve podcast dinlemek için sıkça kullandığı bir mobil uygulama. İçerisinde milyonlarca müzik ve podcast barındıran bu uygulama ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Fakat Premium hesabı ile daha fazla ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz. Peki Spotify Premium nedir ve nasıl alınır? İşte detaylar…

Spotify Premium nasıl alınır? Spotify Premium abone olma adımları!

Eğer Spotify’ı ücretsiz bi şekilde kullanıyorsanız uygulama sizi biraz zorlayacaktır. Çünkü ne yazık ki şarkıları istediğiniz sırada çalamazsınız veya istediğiniz sıklıkla parçaları atlayamazsınız. Ayrıca çevrimdışı müzik dinleme özelliğinden de faydalanamazsınız. Bunların dışında kullanıcıyı en çok rahatsız eden şey ise parçalar arası çıkan ve asla engelleyemediğiniz uygulama içi reklamları. Bu durumlardan kurtulmak için ise bir çareniz var. O da Spotify Premium üyesi olmak.

Spotify premium

Spotify Premium sizleri yukarıda saydığımız tüm kötü özelliklerden kurtaracak ücretli abonelik planlarının listesini barındırır. Premium içerisinde dört adet ücretli planı içerir. Tercih ettiğiniz plan türüne göre de size farklı avantajlar sağlar. Peki Premium üyesi nasıl olunur?

Premium üyesi olmak için öncelikle uygulamaya giriş yapın. Ardından Kitaplığım sekmesinden Ayarlar kısmına dokunun. Daha sonra Premium’a geç yazan butona basın ve Premium’u Edin yazan yeri bulun. Premium’u Edin yazan kısımdan sonra aylık ödeme planınızı seçmeniz gerekiyor. Ödeme Planının ardından ödeme seçeneklerini de doldurmalısınız. Devam Et yazan yere bastığınızda Premium hesabını edinmiş olacaksınız.

Spotify Planları neler?

Spotify Premium Bireysel: Bu plan çoğu kullanıcının tercih ettiği plandır. Bu plan ile birlikte reklamsız müzik dinleyebilir, şarkılarınızı istediğiniz şekilde sıralayabilir ve çevrimdışı müzik özelliğini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu plan Spotify’da bulunan tüm parçaları en yüksek sesle dinlemenize olanak sağlıyor. 3 ay ücretsiz teklif döneminden sonra ayda sadece 39.99 TL.

Öğrenci planı: Spotify’ın öğrenci planını kullanabilmek için 18 yaşının üzerinde ve bir üniversite öğrencisi olmanız gerekiyor. Bu plana abone olabilmeniz için Spotify’a öğrenci olduğunuza dair bir öğrenci belgesi sunmanız gerekli. Aynı zamanda planı kullanmaya devam edebilmek için onaylanmış öğrenci belgesini her sene yılbaşından önce doğrulatmalısınız. Premium öğrenci planı 1 aylık teklif dönemi kullanımından sonra aylık 21.99 TL.

Duo Planı: İki Spotify grup planından biri olan Duo seçeneği iki kullanıcının kullandığı bir plan türüdür. Abone olabilmek için kullanıcılardan birinin plan yöneticisine atanması gerekiyor. Diğer kullanıcının ise böyle bir zorunluluğu yok. Yalnızca plan üyesi olması yeterli. İki kullanıcılı Duo planının aylık ücreti ise 55.99 TL.

Aile Planı: Eğer Spotify uygulamasını ailenizle birlikte kullanmak istiyorsanız bu plan size göre. 6 kişiye kadar kullanılabilen bu planda aynı zamanda çocuklar için Spotify Kids özelliği de bulunuyor. Bu özellikte reşit olmayan kullanıcılar için müstehcen müzik engelleme yeteneği de buluyor. Eğer Premium Aile planını kullanabilmek istiyorsanız  Spotify, sizden ve ailenizden ev adresi doğrulaması da istiyor. Bu aylık planın ücreti ise şu anda 64.99 TL olarak biliniyor.

Spotify, 2023’te en çok dinlenenleri açıkladı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz