Steam, eski Windows sürümlerine desteği sonlandırdı

0
279 Okunma
Birçok platform yeni Windows sürümleri çıkınca, eskilerine olan desteğini sonlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde Valve, Steam’in 2024 itibariyle Windows 10 öncesi işletim sistemlerini desteklemeyeceğini açıklamıştı. O gün geldi ve artık Steam Windows 7, 8 ve 8.1 için desteğini sonlandırdığını açıkladı.

Steam, Windows 7, 8 ve 8.1 desteğini sonlandırdı

Resmi Steam sayfasına giren kullanıcılar Windows 7, 8 ve 8.1 için 1 Ocak 2024’te desteğin sonlanacağı mesajını gördüler. Peki bu ne anlama geliyor? Artık bu işletim sistemini kullanan kişiler kurulum, sistem gereksinimi sorgulama ve teknik sorunlar da dahil olmak üzere destek hizmeti alamayacaklar.
steam windows 7 desteği sonlandı
Steam’in bu kararı almasının en büyük nedeni, Microsoft’un Ocak 2020’de Windows 7 için Ocak 2023’te Windows 8.1 için güvenlik güncellemelerini durdurmasıdır. Güvenlik güncellemeleri olmayan işletim sistemleri, kötü amaçlı yazılım saldırılarına ve siber saldırılara açıktır. Bu saldırılar, eski sisteminizin güvenlik açığından yararlanarak uygulamaya zarar verebilir veya kimlik hırsızlığına yol açabilir.

Windows 7, 8 veya 8.1’de Steam oyunlarını oynayabilir miyim?

Valve, oyunculara 1 Ocak 2024’ten önce işletim sistemlerini Windows 10 veya sonraki bir sürüme yükseltmeleri konusunda uyardı. Ancak şirket, platform istemcisinin ve oyunların bir süre daha bu Windows sürümlerinde çalışacağını belirtti. Bununla birlikte tam işlevsellik vaat edilmedi. Ayrıca gelecekte yayınlanacak güncellemeler eski Windows sürümlerine gönderilmeyecek. Yani Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları bir süre daha Steam oyunlarını oynayabilirler ancak en kısa sürede Windows 10 ve üzeri bir sisteme geçmeleri gerekmektedir. Eski Windows sürümlerinin platformdan desteğini kaybetmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz