Stresle başa çıkmanın 4 etkili yolu!

0
152 Okunma

Stres, her birimizin zamanla maruz kaldığı bir durumdur. Bu durumdan hızlı bir şekilde çıkmak ise bizim elimizde. Herkesin hobisi farklıdır. Bazıları stres halindeyken oyun oynarken, bazıları alışveriş yapar. Bu gibi durumlarda stresi yenmenin en etkili yolu farklı şeylere odaklanmaktan geçiyor. Peki stres anında ne yapmalıyız? Hangi aktiviteler stres yoğunluğunun azaltılmasına yardımcı olur? İşte yanıtı…

Stresi tamamen yok edecek aktiviteler

1- İstediğiniz bir oyunu oynayın

mobilde oyun oynamak

Akıllı telefonlar artık 7’den 70’e herkes tarafından kullanılıyor. Günlük hayatta çok fazla stres yaşayan kişiler de doğal olarak mobil oyunlara yöneliyor. Mobil oyunlar, stresi etkili bir şekilde azaltabiliyor. Aynı zamanda farklı oyun kategorileri de (kelime oyunları) gibi yeni bilgiler öğrenilmesini de sağlıyor.

2- Yürüyüş yapın

yürüyüş oyun

Kendinize günlük 30 dakikalık yürüyüş zamanı ayarlamak da iyi gelecektir. Bu iş çıkışı eve dönüş yürüyüşü de olabilir veya rahat kıyafetlerle yapılan bir koşu da olabilir. Yürüyüşü eğlenceli kılmak için mobil uygulamalardan da yardım alınabilir. Bu uygulamalardan biri de Walken. Uygulama ile yürüme ve koşma gibi aktiviteleri eğlenceli hale getirebilirsiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayın.

3- Kelime oyunları üzerinde çalışın

kelime oyunu

Bulmaca tarzı oyunlar o an farklı bir konu üzerine odaklanmanızı sağlar. Farklı şeylerle ilgilenmek de stres seviyenizi minimuma indirir. Akıllı telefonunuza indireceğiniz ücretsiz kelime oyunları ile kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Bu kelime oyunlarından biri de Words of Wonders: Guru. Oyunu istediğiniz dil seçeneği ile oynamanız mümkün. Oyunu telefonunuza indirmek için tıklayın.

4- Favori yapımları izleyin

film izleme uygulamaları

Dizi-film platformlarından beğendiğiniz veya şu aralar favori olduğunu düşündüğünüz yapımları izleyebilirsiniz. İzlediğiniz film-dizilerin altyazıları ile dil geliştirme de yapabilirsiniz.

Peki, siz stresi en az seviyeye indirmek için neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz