Tansiyon ölçen akıllı saat Samsung Galaxy Watch Active

0
1.888 Okunma

Samsung Galaxy Watch Active akıllı saatini hafta başında düzenlenen Unpacked 2019 etkinliğinde görücüye çıkardı. Tansiyon ölçen akıllı saat özelliği ile öne çıkan Galaxy Watch Active aynı zamanda daha şık ve zarif bir görünüme sahip.

Aslında tansiyon ölçen ilk akıllı saat Galaxy Watch Active değil. Daha önce Omron isimli Japon şirketi HeartGuide adını verdiği saatini tanıtmıştı. Bu saatle doğru tansiyon ölçümleri vaat eden Omron, akıllı saatlere tansiyon özelliğini getiren ilk şirket. Ancak, HeartGuide’da tansiyon ölçümü almak için tıpkı tansiyon aleti gibi şişen bir bant bulunuyordu. Samsung Galaxy Watch Active ise bu anlamda HeartGuide’dan ayrılıyor.

15 Mart’ta ilk olarak belirli beş ülkede satışa çıkacak olan akıllı saatte tansiyon ölçümü için yerleşik bir sensör bulunmuyor. Kaliforniya Üniversitesi tarafından geliştirilen uygulama bu görevi görüyor. Uygulama Google Play Store’dan indiriliyor. BP Lab ismi verilen uygulama mevcutta Samsung S9, S9+ ve Note 9 kullanıcıları için şu an kullanılabilir durumda. 

BP Lab telefonun arkasındaki optik sensörden bilgi toplayarak çalışıyor. Ölçüm yaklaşık 20-30 saniye sürüyor. Kullanıcının optik sensöre yani kameraya parmağını doğru bir şekilde yerleştirmesi yeterli. Ancak öncesinde algoritmanın çalışabilmesi için bir başlangıç değeri girmek gerekiyor. 

Samsung Galaxy Watch Active modelinde bu özellik nasıl hayat bulacak henüz belli değil. 

Saatin bu konuda göstereceği başarılı performans, yeni bir optik tansiyon ölçme dönemini başlatabilir.

Bu arada uygulama marketinden indirilebilen BP Lab uygulamasının başarısı ise tartışılır. Uygulama Google Play’deki 5 üzerinden yalnızca 2.7 puan alabilmiş. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz