Teknoloji detoksu nasıl yapılır?

0
956 Okunma

Akıllı telefonlar günlük hayatta çok fazla kullanılıyor. Teknolojinin kancalarından kurtulmak isteyenler için “teknoloji detoksu nasıl yapılır?” sorusunu yanıtladık.

Sabahları uyanır uyanmaz telefonunuzu kontrol ediyor musunuz? Boş zamanlarınızın çoğunluğunu tablet veya telefon ile mi geçiriyorsunuz? Eğer bunları yapıyorsanız teknoloji detoksu yapmanızın zamanı gelmiş olabilir.

Teknoloji detoksu nedir?

Teknoloji detoksu, kişinin telefon, televizyon ve tablet gibi teknolojik cihazları kullanmaktan kaçındığı süreyi ifade ediyor. Günümüzde çok fazla kullanılan teknolojik cihazlar ister istemez bir süre sonra teknoloji detoksuna ihtiyaç duymamızı sağlıyor.

Teknoloji detoksu nasıl yapılır?

  • Öncelikle kendinize bir plan oluşturmanız gerekiyor. Gününüzün büyük bir bölümünde tablet veya telefon olmadan neler yapabileceğinizi planlayın.

teknoloji detoksu

  • Gün içinde telefona fazlaca bakmamızın nedeni sürekli gelen bildirimlerdir. Bildirim seslerini kapattığımızda kendinize ayırdığınız zamanı istediğiniz şekilde mutlu geçirebilirsiniz.

  • Teknoloji detoksu sırasında uygulamanız gereken diğer bir adım ise yemek yerken telefonunuzu başka bir yere bırakmak olacaktır. Bu şekilde ekran karşısında fazla yemek yeme alışkanlığınızdan da kurtulmuş olursunuz.
  • Sürekli sosyal medya uygulamalarını kullanmak bir süre sonra hep aynı şeyleri yaptığınızı düşünmenizi sağlayacaktır. Sosyal medya dışında keyif aldığınız ve mutlu olduğunuz hobileri keşfetmek iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Bir şeyi bir kereden fazla yaptığınızda sizin için nelerin doğru olduğunu görmüş olacaksınız. Gün içerisinde birkaç saat de olsa mini bir teknoloji detoksu yapmak rahat hissetmenize yardımcı olacaktır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz