Teknoloji devi TCL Türkiye’de akıllı telefon üretimine başladı

0
235 Okunma

Oppo, Samsung ve Xiaomi gibi akıllı telefon devlerinin Türkiye‘de üretim yapmaya başlaması sonrasında diğer markalarda benzer adımlar atıldı. Arçelik ile güçlerini birleştiren Çinli teknoloji devi TCL de, Türkiye’de akıllı telefon üretimine başladı.

Varank, üretim bandından inen yeni telefonları imzaladı

Televizyon alıcısı, akıllı telefon, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi birçok farklı kategorideki ürünü tasarlayıp üreten şirket, Tekirdağ’da yer alan tesiste akıllı telefon üretimine başladı. Yeni tesisi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca ile bir araya geldi. Ayrıca tesiste incelemelerde bulunan Varank, üretim bandından inen yeni telefonları imzaladı.

Yeni tesis ve akıllı telefon pazarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Varank, “TCL, Arçelik ile bir iş birliğine girişti ve beraberce üretim gerçekleştiriyorlar. Buranın yıllık üretim kapasitesi 450 bin telefon. Şu anda SKD sistemiyle üretim gerçekleştiriliyor ama önümüzdeki dönemde hem CKD sistemiyle daha fazla parçayı Türkiye’ye getirip burada montajını gerçekleştirecekler hem de 2022 yılında üretim kapasitelerini 1 milyon telefona çıkarma niyetleri var.” ifadesinde bulundu. Ayrıca global markalara çağrıda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı “Global markalara şu tavsiyemiz var: Sadece Türkiye pazarını düşünmeyin, özellikle Türkiye’den ihracatı düşünün ve yerli tedarikçileri artırarak hem markanızı çok daha verimli bir şekilde ülkemizde üretin hem de maliyetlerinizi düşürün. Bu sayede de globalde yaptığınız pazar yarışında Türkiye’nin avantajlarından faydalanın” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz