Teknolojinin Kadın Liderleri bu yıl da adından söz ettirdi

0
255 Okunma

2016 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı sonuçları belli oldu. Microsoft’un hayata geçirdiği yarışmada, Türkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınların ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması sonuçlandı

Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren teknoloji odaklı iş ve eğitim faaliyetlerinde bulunan tüm kadın girişimcilere açık olarak düzenlenen yarışmada Microsoft Teams üzerinden aday sunumlar ve jüri oylamaları gerçekleşti. Yılın en iyi projeleri arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda birinciler seçildi.

Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi, Engelsiz Merdiven Projesi ile Aysel İnce seçilirken, Maturo Life Projesi ile Gülay Özkan Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider oldu. Genç Teknoloji Yıldızı Selin Alara, birinciliği IC4U2 ve BB for All Akıllı Robot Projeleri ile kazanırken Tazi Projesiyle Zehra Çataltepe, Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi kategorisinde, WeWalk projesiyle Zülal Tannur ise Engelleri Aşan Kadın kategorisinde birinci oldu.

İş hayatına katılımda ve girişimcilikte kadınların sergilediği güçlü varlığın ve başarılı işlerin diğer kadınları da cesaretlendirdiğine dikkat çeken Microsoft Türkiye Kurumsal Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Berna Yıldız, yarışmayla ilgili sözlerine şöyle devam etti:

“Kadınların teknolojide daha fazla söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Ortaokul ve lise öğrencilerinden profesyonel yöneticilere kadar her yaş ve meslek grubundan kadınların birbirinden başarılı hikâyelerini değerlendirdik ve gün yüzüne çıkardık. Bu yıl, Habitat Derneği, Wtech Teknolojide Kadın Derneği ve Kodluyoruz Derneği iş ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz yarışmamızın kazananlarını tebrik ediyoruz.”

Türkiye’deki üniversitelerin STEM (fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik) bölümlerindeki öğrenciler arasında kadın ve erkek oranı birbirine çok yakın. Fakat Türkiye’de teknolojiyle ilgili iş gruplarında kadınlar yalnızca yüzde 10 ile temsil ediliyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki şirketlerin kadın CEO oranı ise yalnızca yüzde 4. Teknoloji şirketlerinde kadınların işi bırakma ve sektör değiştirme oranları da erkeklerin iki katına yakın. Microsoft bu tabloda denge sağlamak için güçlü adımlar atıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz