Tesla Optimus robotlar tanıtıldı: Bebeğinizi emanet eder misiniz?

0
83 Okunma

Elon Musk uzun süredir merakla beklenen “We Robot” etkinliğini gerçekleştirdi. İş insanı bu etkinlikte Tesla Cybercab, Tesla Robovan ve Tesla Optimus robotlarını tanıttı. We Robot etkinliğinin yıldızı, günlük birçok işi yerine getirebilen Optimus robotlar oldu. Peki, Optimus robotlar hangi görevleri yerine getirebiliyor, ne zaman çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Tesla Optimus robotlar, bebek bakabiliyor

Elon Musk dün akşam gerçekleşen We Robot etkinliğinde Tesla Optimus robotlarını tanıttı. Robotlar tanıtımdan yıllar önce ortaya dans özelliği öne çıkmıştı. Fakat bu özelliğin insanlara pek de yararlı olmaması nedeniyle dikkat çekmemişti. Tanıtımdan sonra edinilen bilgilerde ise robotların dans etmekten çok daha fazla özelliği oldu belli oldu.

Tesla Optimus robotlar; bebek bakma, evcin hayvan bakma, barmenlik yapma, günlük görevleri yerine getirme hatta taş, kağıt ve makas oynama gibi birçok işleve sahip. Tüm bunlar dışında bardak tutma gibi ince kas gerektiren işleri de yapıyor.

Elon Musk, gerçekleşen etkinlikte robotların yerine getirdiği işlevler sayesinde “İnsanların üretebildiği en iyi ürün” tanımlamasını yaptı. Musk aynı zamanda hafif ve hızlı olan robotlar için aranızda yürüyecek ve her şeyi yapabilecek açıklamasında da bulundu.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki robotların fiyatı hakkında henüz bir ön bilgi bulunmuyor. Fiyat etiketinin 20 ila 30 bin arasında değişkenlik göstereceği, gelecek aylarda seri üretime geçip 2025 yılının başlarında da satışa çıkacağı öngörülüyor.

Elon Musk üzgün: X’in değeri bir hayli düştü!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz