Tesla robotaksi Cybercab tanıtıldı! Pedalı ve direksiyonu yok

0
79 Okunma

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, dün gece We Robot etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte Tesla Cybercab, Tesla Robovan ve Tesla Optimus robotları yer aldı. Otonom sürüşü üst seviyeye taşıyan ürünler, araç piyasasına yeni bir soluk getirecek. Peki Cybercab özellikleri neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Tesla Cybercab, kablosuz şarj özelliğine sahip

Tesla dün gece gerçekleşen We Robot etkinliğinde Cybercab isimli robotaksiyi tanıttı. Robotaksi olarak nitelendirilen ürün, insansız yolcu taşıma özelliği sunuyor. Pedalı ve direksiyonu bulunmayan ürün, otonom sürüşü üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Cybercab, tasarım yönünden Tesla’nın daha önce de tanıttığı Cybertruck ile büyük oranda benzerlik gösteriyor. Fakat yeni tanıtılan ürün, Cybertruck’tan çok daha küçük bir tasarıma sahip.

Cybercab’ın asıl önemli amacı ise toplu taşımadan daha ucuza otonom sürüşler sunmak olarak belirtiliyor. Ancak Elon Musk, geçen yıl 1 milyondan fazla otonom Tesla aracına sahip olma hedefini tamamlayamadığını açıkladı.

Tesla, Cybercab ile kendi robotaksi ağını işletmeyi hedeflerken aynı zamanda müşterilerinin araçlarını da kendi ağına ekleyerek para kazanmalarına destek olmak istiyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Cybercab tanıtılsa da henüz test aşamasında bulunuyor. Araç, seri üretime ise 3-4 yıl sonra girecek pazara çıkmasının ise 2027 yılında 30 bin dolardan daha uygun fiyat etiketiyle olması bekleniyor.

Elon Musk, koruma ordusu ile geziyor! Suikast girişimi mi bekliyor?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz