TikTok’a otomatik altyazı özelliği geliyor

0
143 Okunma

Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcılarının uzun süredir beklediği otomatik altyazı özelliğini tanıttı. TikTok geliştirdiği bu özellik ile platformu işitme engelli kişilere daha erişilebilir hale getirmek istiyor.

TikTok’tan engellilere yardımcı olacak altyazı özelliği

Otomatik altyazılar özelliği ile içerik üreticileri hiç uğraşmadan videolarına altyazı ekleyebilecek. Bu özellik şimdilik Japonca ve İngilizceyi desteklemekte. Ancak TikTok ilerleyen zamanlarda listeye daha fazla dil ekleyeceğini açıkladı. Otomatik alt yazıları kullanmak için içerik oluşturucularının, video yükledikten sonra düzenleme sayfasındaki alt yazı seçeneğini aktif hale getirmesi gerekiyor. Kullanıcılar dilerse video paylaşılmadan önce metni düzenleyebilir ya da metinleri kendileri yeniden oluşturabilir.

TikTok görme engelli kullanıcılar için de gerekli çalışmalara başladığını bildirdi. Bunların arasında; epilepsiye neden olabilecek görüntüler içeren videolarda uyarılar veya içeriğin otomatik olarak atlanması, animasyonlu küçük resimlerin hareketsiz görüntülere dönüştürülmesi ve metnin sese dönüştürülmesi gibi bazı iyileştirmeler de bulunmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz