Tuz lambası faydaları nedir? Sahte tuz lambası nasıl anlaşılır?

0
916 Okunma

Son zamanlarda hem dekoratif hem de sağlık açısından evde bulundurulan kaya tuzu lambasının faydalarını listeledik. Sağlığa yararları ile bilinen tuz lambasının sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır? 

Tuz lambası nedir?

Tuz lambaları, himalaya, kaya ve doğal tuz kaynaklarından elde edilen çeşitliliklere sahiptir. Tuz kristalinin içinde bulunan lamba, ortamı aydınlatırken bir yandan da sağlığımız için havayı temizler.

Evlerde veya ofislerde dekoratif olarak kullanılan tuz lambaları, kolaylıkla bulunabilir niteliktedir. “Sahte tuz lambası nasıl anlaşılır? “ detaylarını da haberin ilerleyen bölümlerinde okuyabilirsiniz.

Tuz lambası faydaları 

  • Tuz lambaları, havayı temizlemeleri ile bilinirler. Bu yüzden ev veya ofiste kullanımı uygundur.
  • Tuz lambaları aynı zamanda stresi de engeller. Yorucu bir günün ardından tuz lambasının olduğu bir yerde dinlenmek yorgunluğun geçmesine yardımcı olacaktır.
  • Havayı temizlemesi ve stresi azaltması ile sağlıklı ve güzel bir uyku uyumak mümkündür.
  • Tuz lambaları nemi çeker. Evet yanlış duymadınız. Rutubetli veya nemi çok olan ortamlarda kullanılan tuz lambaları, nemi içine çekerek ortamın düzelmesine yardımcı olur.

Sahte tuz lambası nasıl anlaşılır? 

Almak istediğiniz tuz lambasının sahte olup olmadığını anlamak istiyorsanız aşağıdaki maddeleri okuyabilirsiniz.

  • Tuz lambalarının yaydığı ışık seviyesi genellikle mat görünümdedir. Yapısından dolayı bir odayı aydınlatması imkansızdır ama satın aldığınız tuz lambası büyük bir ışık yayıp tüm odayı aydınlatıyorsa almış olduğunuz ürün sahte olabilir.
  • Tuz lambaları hassas bir yapıya sahiptir. Basit bir çarpmada kılabilirler. Ancak kesinlikle zarar görmeyen ve ilk günkü gibi duran lambalar sahte olabilir.
  • Tuz lambaları bulundukları ortamlardaki nemi içerilerine çekerler. Rutubetli veya çok nemli ortamda bulunduğu halde dış görünümünde bir değişme görülmeyen tuz lambaları sahte olabilir.
  • Tuz lambaları genellikle ağır bir yapıya sahiptir. Aldığınız lamba dış görünümüne oranla ağır değilse o da sahte olduğu anlamına gelir.

Peki siz evde veya iş yerinizde tuz lambası kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz