Twitter dijital tacize “Güvenlik Modu” ile dur diyecek!

0
166 Okunma
twitter sesli direkt mesaj özelliği

Günlük hayatta artık dünyanın her kesiminde meydana gelen taciz olayları sosyal mecralardan da peşimizi bırakmıyor. Üstelik takibin daha zor olması ve kişiler ile iletişimin daha kolay yürütülebilmesi sebebi ile dijital tacizler büyük problemler haline gelmeye başladı. Sosyal medya platformu Twitter, kendi kanalı için yeni bir adım atıyor. Platform; artık dijital tacize karşı “Güvenlik Modu” dönemini başlatıyor.

Twitter, “Güvenlik Modu” testlerine başladı

Sosyal medyalar arasında en çok tacizin yaşandığı yerlerden bir tanesi Twitter.  Kullanıcılar normal zaman da erişemeyecekleri kişileri platform üzerinden kolaylıkla rahatsız edebiliyor. Bu konu hakkında geçtiğimiz dönemlerde çeşitli önlemler alan Twitter; kullanıcıların daha güvenli bir ortamda vakit geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilik kısıtlı kullanıcı ile testleri başlayan “Güvenlik Modu” platform içerisindeki dijital tacize engel olmak için geliştirildi. Bu mod yapay zeka ile çalışıyor. Attığınız herhangi bir tweete gelen kötü geri dönüşleri daha siz görmeden hızlı bir şekilde engelleyebiliyor. Bu sayede sizi rahatsız edecek kullanıcıları görmeden platformda keyifli zaman geçirmeniz mümkün olacak. Twitter test çalışmalarına başladığı mod ile ilgili tanıtım videosu paylaştı. Twitter Safety hesabında paylaşılan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Oldukça etkili görünen bu yöntem ile dijital tacize karşı artık daha korumalı olabileceksiniz. Özelliğin şimdilik test aşamasında olduğunu tekrar belirtelim. Henüz ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı hakkındaki bir bilgi yer almıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz