Twitter dünya çapında tüm çalışanlarına “evden çalışın” dedi!

0
444 Okunma
twitter-dunya-capinda-tum-calisanlarina-evden-calisin-dedi

Bu ayın başlarında corona virüsü nedeniyle çalışanlarına evden çalışma çağrısında bulunan Twitter, artık tüm dünyada çalışanlarına evden çalışmayı zorunlu kıldı. Şirket yaptığı duyuruda bu adımın eşi benzeri olmadığını anladığını, ancak yaşananların da eşi benzeri olmayan bir durum olduğunu belirtti.

Dün, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir salgın olarak tanıdığı COVID-19 yüzünden teknoloji dünyasında oldukça tuhaf olaylar yaşanıyor. Birçok önemli fuarın iptal edilmesinin yanı sıra şirketler, Çin başta olmak üzere tehlikeli bölgelerde bulunan ofislerini kapatmak zorunda kaldı.

twitter-dunya-capinda-tum-calisanlarina-evden-calisin-dedi-1

Tüm Twitter çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu

Twitter, evden çalışmayı zorunlu kılması nedeniyle evde ofis kurması gereken çalışanları için de gerekli yardımı yapacağını söyledi. Ayrıca evden çalışamayacak durumda olan müteahhit, satıcı ve saatlik işçiler de bu zorunluluk sürdüğü süre boyunca maaş alabilecek.

2 Mart’ta, Twitter çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu sadece Hong Kong, Japonya ve Güney Kore’de hükümet kararları nedeniyle vardı. Ancak bugün yapılan duyuruda bu zorunluluğun artık tüm dünyada geçerli olduğu belirtildi. Şu anda 114 ülkede rapor edilen verilere göre yaklaşık 121.000 vaka var ve toplam ölüm sayısı 4.300’ü geçti.

Ülkemizde de bir vaka olduğu açıklanan corona virüsü, ne zaman etkisini yitirecek ve herkes rahat bir nefes alacak merakla bekliyoruz.

Tesla 1 milyon elektrikli araç üreten ilk firma oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz