Twitter Spaces herkesin kullanıma açıldı. Twitter Spaces nasıl kullanılır?

0
525 Okunma
Twitter Spaces nasıl kullanılır?

Geçtiğimiz aylarda çıkışı ile sosyal medya platformlarının gözdesi haline gelen Clubhouse birçok uygulamaya ilham olmuştu. Twitter’ın da rakibi haline gelen uygulama için, şirket Spaces özelliğini geliştirdi. Kısıtlı kullanıcı ile hayatına devam eden Spaces tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Artık isteyen herkes Spaces ile oda kurabilecek. İşte artık herkese lazım olabilecek “Twitter Spaces nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı.

Twitter Spaces nasıl kullanılır?

Twitter Spaces

Türkçe karşılığı Sohbet odaları olan özellik artık tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Artık sadece odalara girmekle kalmayacak, sizde sohbet odası açabileceksiniz. Oldukça kolay birkaç adım ile gerçekleşen bu özelliği kısaca şu adımlar ile ifade edelim;

  • Android ya da iOS cihazınızdan Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • “Tweet Ekle” butonuna tıklayarak mor renkli simgeye tıklayın.
  • Son düzenlemelerinizi yaparak odanızı açabilirsiniz.

Odayı kuran hesap siz olduğunuz için yönetici konumunda yer alıyorsunuz. Bu da istediğiniz kişiye konuşma hakkı verebilir ya da sessize alabilirsiniz anlamına geliyor. Bu işlemleri yürütmesi için isterseniz odaya yardımcı da ekleyebilirisiniz. Sohbet odası kurduğunuzda varsayılan ayar herkese açık şeklindedir. Fakat bu odalara engellenen kişiler giremez. Eğer isterseniz odaya 10 kişiye kadar konuşmacı dahil etmeniz mümkün. Ayrıca anonim kullanıcılar dinleyici olarak odanızdaki sohbetlere dahil olabiliyor.

Bekleyenlere müjde: Instagram’da artık bilgisayardan fotoğraf paylaşmak mümkün!

Bu odalar ile eğer gerekli şartları sağlıyorsanız para kazanmanız da mümkün. Twitter Spaces Spark Programı fonu ile ödemeleri yapmayı planlıyor. İşte gerekli şartlar;

  • 18 yaş üzeri olmak
  • 5.000 ‘aktif takipçiye’ sahip olmak
  • ABD’de ikamet ediyor olmak
  • Haftada en az iki Spaces yayını yapıyor olmak

İşte “Twitter Spaces nasıl kullanılır?” sorusunun cevabı. Özelliğin kullanımı daha detaylı incelemek için aşağıdaki tweetten faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz