Twitter’ın popüler özelliği artık Threads’de!

0
328 Okunma

Meta çatısı altında kullanıcıya sunulan Threads platformu piyasaya sürüldüğü günden bu yana Twitter’ın  (X) rakibi olarak geçiyor. Şirket çalışanları da bu bağlamda kullanıcı memnuniyetini sağlayabilmek ve daha fazla kullanıcıya erişebilmek için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. İşte Threads platformuna gelen ” şu anda trend” özelliği ve detayları…

Threads platformuna “şu anda trend” özelliği geldi!

Threads platformu her geçen gün uygulama içi yenilikleri ile gündeme geliyor. Şubat ayından bu yana test aşamasında olan “şu anda trend” özelliği nihayet testi geçti ve kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlandı. Threads’ın sunduğu bu yenilik yapay zeka yardımıyla kullanıcıların sitede ne ile ilgilendiğini hangi konu üzerine paylaşımlar yaptığını çözümleyerek çalışıyor.

threads şu anda trend özelliği

Bahsi geçen özellik Threads uygulamasının arama ekranında bulunacak. Aynı zamanda kullanıcıların gönderi arasında da yer alacak. Yani bir haber veya bir konu platformda kısa sürede çok fazla konuşuluyorsa yapay zeka o konuyu algılayacak ve trendlere taşıyacak. Örneğin o gün popüler bir futbol haberi varsa ve kullanıcılar kısa sürede o haber hakkında çok fazla yorum yapıyorsa söz edilen haber trendlere girecek. Böylece uygulamayı kullanan kullanıcılar platformda arama kısmında tıpkı Twitter’da (X) olduğu gibi  o günün trend ve popüler olaylarına hakim olabilecek.

Ancak şu anlık trend özelliği sınırlı. Yani ” şu anda trend” yazan kısımda yalnızca 5 konu bulunuyor. Meta ise bu durum hakkında içerik uzmanları ile çalıştıklarını belirtti. Şirketin birlikte çalıştığını söylediği içerik uzmanları o gün gündemde olan konuları bir süzgeçten geçiriyor ve trend olan konuların Meta’nın güvenlik kurallarına uyup uymadığını kontrol ediyor.

Meta, Threads’e getirdiği bu özellik ile birlikte daha fazla kullanıcıyı platforma çekmeye çalışıyor. Zira rakibi olan Twitter’da bu özellik diğer kullanıcılar tarafından oldukça popüler. Bu yenilik gelmeden önce kullanıcılar yalnızca kendi akışlarındaki yazıları görebiliyor diğer kullanıcılar hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamıyordu. Ancak artık bu durum ortadan kalkıyor. Mark Zuckerberg paylaştığı bir gönderide bahsi geçen yeniliğin ABD’de bulunan tüm kullanıcıların hizmetine sunulduğunu açıkladı.

Kate Middleton Photoshop skandalında Obama’nın fotoğrafçısı da var

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz