Uçan araba hayalleri gerçek oluyor!

0
817 Okunma

Audi yakın zamanda bir uçuş modülüne sahip kendi kendine giden elektrikli aracını tanıtarak gelecek on yıldaki planlarının bir ön izlemesini yaptı. Pop.up.Next ismi verilen konsept uygun seçilen şehirlerde test edilmeye başlandı bile. Airbus ile ortak olan Audi şu sıralar uçan araba konseptini Avrupa ve Güney Amerika’daki belirli caddelerde test ediyor. Eğer bu araç tüketicisine kavuşursa şehirlerdeki yoğun trafik için de önemli bir çözüm olacak. Çünkü aracın sahip olduğu drone gerektiği zaman havada yolculuk yapmasını sağlıyor. Şirket uçan araba Pop.Up.Next ile şehirlerde yaşan insanlar için mobiliteye üçüncü bir boyut kazandırmak istiyor.

20’inci yüzyılı konu alan filmlerde çoğunlukla gördüğümüz uçan araçlar günümüz teknolojinin önemli ilham kaynaklarından biri. Dünya 21’inci yüzyılda bu aşamaya geldi ancak buradan sonrasının biraz daha hızlı seyredeceğini söyleyebiliriz.

Tüm otomobil markaları kendi kendine giden araçlar konusunda agresif planlar yapıyor. Tesla ve BMW gibi üreticiler otonom araçlarını 2020 yılında satışa sunmayı planlıyor. Tahminlere göre yıl 2025 olduğunda otonom araçlar hepimiz için sıradanlaşacak.

Kendi kendine giden araçlar teoride oldukça faydalı ve yenilikçi bir teknoloji ancak hâlâ bazı sıkıntıları olabiliyor. Özellikle güvenlik anlamında bazı açıklar mevcut. Örneğin, uzun yıllardır otonom araç testi yapan Google’ın ismi birçok trafik kazasına karıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz