Uygulamalar yüzünden estetik operasyon oranları arttı!

0
140 Okunma

Araştırmalar gösteriyor ki fotoğraf düzenleme programları yüzünden estetik operasyon oranları oldukça arttı. Hepimiz günlük yaşantımızda ister sadece kendimizi istersek de yakınlarımızla birlikte selfie çekimi yaparız. Genellikle bu fotoğrafları çekerken ya da çektikten sonra, az veya çok, filtre uygularız. Bazen yüzümüzdeki bir sivilceyi yok ederken bazen de burnumuzun biraz daha kalkık, dudaklarımızın biraz daha dolgun olmasını isteriz.

Uygulamalar yüzünden estetik operasyon oranları arttı

Henüz yüzümüzü ya da vücudumuzu değiştirmemize olanak veren fazla program yokken sadece fotoğraf renkleriyle oynuyorduk. Estetik operasyonlara gerince o zamanlarda ki trend beğendiğimiz bir ünlü oyuncunun, şarkıcının güzel bir fotoğrafını alıp doktora giderek aynı o ünlü gibi olmak istediğimizi söylemekti.

Günümüzde ise vücudumuzda nereyi beğenmiyorsak o yerleri istediğimiz gibi düzeltebileceğimiz bir sürü telefon uygulaması mevcut. Üstelik fotoğraflara bu şekilde müdahale etmek artık oldukça normal sayılıyor. İsteyen kendisinde beğenmediği yerlerlerini kolayca değiştirebilirken aynaya bakınca aslında fotoğraftaki insan olmadığını anlıyor. Ve daha sonrasında düzenlenmiş fotoğrafını da alıp bir cerraha giderek fotoğrafındaki gibi olmak istediğini söylüyor. Bu sayede de günümüzde estetik operasyonlarda ciddi bir artık görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz