Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana Sayfa Mobil Uygulama WhatsApp, Android’de şifrelerle şifresiz oturum açma özelliğini kullanıma sunuyor

WhatsApp, Android’de şifrelerle şifresiz oturum açma özelliğini kullanıma sunuyor

0
107 Okunma

Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp, tüm Android kullanıcılarına şifresiz geçiş anahtarı özelliği desteğini sunacağını duyurdu.

WhatsApp, Android Kullanıcılarına Geçiş Anahtarı Desteğini Sunmaya Başlıyor

Bu hamle, Android’deki WhatsApp kullanıcılarının güvensiz ve hatta can sıkıcı iki faktörlü SMS kimlik doğrulamasına elveda demesine yardımcı olacak. Şirket Pazartesi günü geç saatlerde X’te (eski adıyla Twitter) “Android kullanıcıları geçiş anahtarlarıyla kolayca ve güvenli bir şekilde tekrar giriş yapabilir. Yalnızca yüzünüz, parmak iziniz veya PIN’iniz WhatsApp hesabınızın kilidini açar.”

Geçiş anahtarları daha önce WhatsApp tarafından beta kanalında test ediliyordu ancak artık normal kullanıcılara da geliyor. iPhone’larda WhatsApp şifrelerinin desteklenmesine ilişkin henüz bir bilgi yok.

Şirkete göre Android desteği önümüzdeki haftalarda ve aylarda kullanıma sunulacak. Geçiş anahtarları, geleneksel parolaların yerine cihazınızın kendi kimlik doğrulama yöntemlerini kullanabilir.

Apple ve Google, kullanıcıları için şifre anahtarlarını zaten destekliyor. Google geçen hafta, kullanıcılardan hesaplarındaki şifrelerden vazgeçip şifre anahtarlarını kullanmalarını istemişti.

Geçiş anahtarlarını kullanmak için, cihazınızın kilidini açmak üzere yalnızca parmak izi, yüz taraması veya PIN kullanırsınız; bunlar parolalardan yüzde 40 daha hızlıdır ve onları daha güvenli kılan bir tür şifrelemeye dayanır.

Google, yaptığı açıklamada “Ancak ileriye doğru büyük bir adım olsa da, yeni teknolojilerin anlaşılmasının zaman aldığını biliyoruz, bu nedenle şifreler bir süre daha ortalıkta dolanabilir” dedi.

Google bu yılın başlarında hesaplarınızda çevrimiçi oturum açmanın daha basit ve daha güvenli bir yolu olan şifre anahtarları desteğini kullanıma sundu ve olumlu geri bildirimler aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz