WhatsApp durum güncellemeleri için yeni seçenek sunacak

0
183 Okunma

Mesajlaşma platformu WhatsApp durum güncellemeleri için yeni bir özellik geliştiremeye başladı. Sadece fotoğraf ve video ile sınırlı olan durum paylaşımında artık ses kaydı da paylaşmanız mümkün olacak. İşte ayrıntılar.

WhatsApp durum güncellemelerinde sesli not paylaşabileceksiniz

WhatsApp’ın Android kullanıcıları için yeni bir özellik geliştirdiği ortaya çıktı. Özellikleri önceden ortaya çıkarma konusunda isim yapmış WABetaInfo tarafından fark edilen özellik; yeni bir durum paylaşım şeklini işaret ediyor. Bu zamana kadar 24 saatlik durum paylaşımlarında sadece fotoğraf, yazı ve video paylaşabiliyorduk. Geliştirme, ses durumu paylaşımlarının da kapısını açacak. Yeni özellik ile paylaşılan ekran görüntüsünü aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Whatsapp ses durumu

Ekran görüntüsünde de anlaşılacağı gibi; durum sayfasında kamera ve yazı simgelerinin üzerinde bir mikrofon yer alıyor. Bu simge ile sesli notları durum olarak paylaşmak mümkün olacak. Paylaşılan fotoğraf ve videoların uçtan uca şifreli olduğu gibi yeni sesli not paylaşımları da aynı şekilde uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunmuş olacak.

Henüz geliştirme aşamasında olan özellik Beta testlerine dahil edilmedi. Kullanıcıların deneyimine açılmayan özelliğin geliştirme sürecinden sonra test edilmesi bekleniyor. Şimdilik sadece Android kullanıcılarına özel geliştirilen özellik hakkında diğer sistemler ile ilgili bir detay yer almıyor.

WhatsApp macOS Beta yayında!

WhatsApp artık macOS için yeni bir Beta uygulaması barındırıyor. Artık Apple bilgisayarlarınızdan WhatsApp kullanmak için daha efektif bir uygulamaya sahipsiniz. Henüz beta sürümü olması sebebi ile bazı özellikler konusunda aksaklıkların yaşandığı macOS WhatsApp; saha akıcı ve az yer kaplayan bir tasarıma sahip.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz