WhatsApp Durum’larına tepki özelliği geliyor

0
87 Okunma

Mesajlaşma platformu WhatsApp yeni özelliklerini ardı ardına sıralıyor. Platform bu kez “Durum” özelliği için bir tepki sistemi üzerinde çalışıyor. İşte detaylar…

WhatsApp Durum’larına emoji ile tepki verme özelliği geliyor

WhatsApp, Durum sekmesine Instagram Hikayeleri benzeri bir özellik getirme yeteneği üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde tıpkı Instagram’da olduğu gibi hikayelere tepki ile yanıt vermek mümkün olacak. WABetainfo tarafından ilk kez fark edilen özellik şu anda test aşamasında.

whatsapp-durum-larina-tepki-ozelligi-geliyor-1

WABetainfo yeni özelliği şöyle açıklıyor: “Hızlı Tepkiler, WhatsApp’ta bir durum güncellemesini görüntülerken hızlı bir şekilde bir emoji göndermenin bir yoludur, yani Instagram’da bir Hikayeye tepki verirken kullandığımız özelliğin aynısı!” Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, WhatsApp şimdilik tepki olarak sekiz farklı emoji eklemeyi planlıyor bunlar; Alkış yapan eller, kalpli gözlerle gülen yüz, sevinçten gözyaşı olan gülen yüz, ağzı şaşkınlık içinde açık olan yüz, alkış yapan eller ve parti ifadesi.

WABetaInfo bu özelliğin Masaüstü sürümü için geliştirildiğini söylüyor, ancak muhtemelen aynı işlevi iOS ve Android kullanıcıları için de göreceğiz. Masaüstü için WhatsApp’tan bahseden WABetaInfo, daha sonraki bir tarihte yayınlanacak olan grup anketleri özelliğine de bir kez daha göz atıyor:

Anketi gönderdikten sonra siz ve diğer kişiler seçtiğiniz seçeneğe oy verebilir ve diğer katılımcılar tüm oyları görebilir. Aslında WhatsApp, belirli bir seçeneğe kimin oy verdiğini kontrol etmeye izin veren bir özellik geliştirmedi, ancak belki gelecekteki bir güncelleme için planlanıyor: grup anketleri geliştirilme aşamasında olduğundan, bazı özellikler hala eksik ve bunlardan biri olabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz