WhatsApp Kanalları yeni beta güncellemesinde mesaj tepkileri alıyor

0
101 Okunma

WhatsApp Kanalları, çok çeşitli konularda çok sayıda kişiye etkili bir şekilde ulaşmanın harika bir yoludur. Bu kanalların moderatörleri, mesajlarını bir ton yanıtın arasına gömmeden topluluk üyeleriyle bilgi paylaşabilir. Bu etkileyici bir özellik olsa da, üye geri bildirimleri çok önemlidir ve bu nedenle kanallar mesaj tepkileri özelliğini alıyor olabilir.

Bu özelliğin eklenmesi sadece çeşitli kanalların moderatörleri için değil, üyeleri için de kullanışlı olacaktır. Son olarak, moderatörler, kullanıcıların belirli sorunlar veya kanalda paylaşılan içerikler hakkında ne düşündüklerine dair bir fikir edinebilecekler. Kullanıcılar ayrıca seslerini duyurabilecek veya belki de tepkilerini görebilecek. Hangi kullanıcı grubuna dahil olursanız olun, bu reaksiyon özelliği kullanımınıza hazırdır.

Ancak, mesajlara tepki vermeye başlamak için bulunduğunuz kanallara geçmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bu faktörler, bu özelliği kullanmadan önce ne bekleyeceğiniz konusunda size daha net bir fikir verecektir. WhatsApp Kanallarına gelen mesaj tepki özelliğinin tüm detayları bu yazımızda ele alınacak.

WhatsApp Kanallarında mesaj tepkileri olmasına rağmen kullanamayabilirsiniz.

WhatsApp, mesajlaşma reaksiyon özelliğini birkaç ay önce kullanıma sundu ve kullanıcıları kasıp kavurdu. Piyasaya sürüldüğünden beri, çoğu kullanıcı belirli mesajlara yanıt vermek yerine tepki vermeyi tercih ediyor. Başkalarıyla sohbet etmenin harika bir yolu ve bu özellik sosyal medya platformundaki kanallara geliyor.

Tek yönlü mesajlaşma yoluyla daha geniş bir kitleye ulaşma ihtiyacının artmasıyla Whatsapp, kanal özelliğini kullanıma sundu. Bu, moderatörlere veya kanal sahiplerine geniş bir hedef kitleyle içerik paylaşma olanağı sağlar. Bu kanallardaki üyeler mesaj gönderemezler, sadece bu kanalların moderatörleri tarafından gönderilen güncellemeleri görebilirler.

whatsapp-kanallari-yeni-beta-guncellemesinde-mesaj-tepkileri-aliyor-1

WABetaInfo,  yeni bir yükseltme sayesinde kanallar bölümünde mesajlaşma tepkilerini tespit etti. Her nedense, bu kanalların moderatörleri, üyelerinin mesajlara tepki verip vermeyeceğine karar veriyor. Kullanıcıların mesajlara tepki vermesine izin verirlerse, kullandıkları emoji miktarını kısıtlayabilirler.

Ayarlar sayfasından, kullanıcıların yalnızca beş temel tepki emojisine erişmesine izin verebilirler. Moderatör yeterince cömert ise, kullanıcıların tepki vermek istedikleri emojileri seçmelerine izin verebilir. Bu özellik kanallar için kullanışlı olsa da, tüm WhatsApp kullanıcılarının buna erişemeyeceğini de belirtmekte fayda var.

Bunun bir nedeni, kanallardaki mesaj tepkileri özelliğinin henüz beta test aşamasında olmasıdır. Diğer bir neden ise, WhatsApp Kanalları özelliğinin şu anda tüm kullanıcılar tarafından kullanılamamasıdır. Küresel sunumlar genişledikçe, daha fazla kullanıcı çeşitli kanallara erişim elde edecek ve moderatörler izin verirse güncellemelere tepki verebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz