WhatsApp sesli/görüntülü arama bağlantıları nasıl oluşturulur?

0
156 Okunma
whatsapp-sesli-goruntulu-arama-baglantilari-nasil-olusturulur

2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, şimdiden dünya çapında birçok kullanıcı için başvurulacak sesli ve görüntülü arama hizmetidir. Ve şimdi, Meta’nın sahibi olduğu mesajlaşma şirketi, çok beklenen Topluluklar’ın piyasaya sürülmesinden önce daha fazla işbirliğine dayalı özellikler hazırlıyor . En son eklemeye WhatsApp Çağrı Bağlantıları adı verilir ve Google Meet veya Zoom gibi video konferans uygulamalarını üstlenmeyi amaçlar. Artık WhatsApp içinde görüntülü ve sesli arama bağlantıları yapabilir ve bunları başkalarıyla paylaşabilirsiniz. WhatsApp hesabı olan herkes istediği zaman bağlantıyı kullanarak görüşmeye katılabilir, böylece konferans aramalarını başlatmayı ve katılmayı kolaylaştırır. Şimdi, WhatsApp’taki “Arama Bağlantısı Oluştur” seçeneği ilginizi çektiyse, bu özelliği tam potansiyeliyle nasıl kullanabileceğinizi burada bulabilirsiniz.

1. Öncelikle WhatsApp’ı açın ve iPhone veya Android telefonunuzdaki “Aramalar” sekmesine gidin. Burada, en üstte yeni Arama Bağlantısı Oluştur ” seçeneğini bulacaksınız. 

2. “Arama Bağlantısı Oluştur” seçeneğine dokunduğunuzda, uygulama otomatik olarak varsayılan olarak yeni bir video arama bağlantısı oluşturur. Ancak linkin altındaki seçenekten “Arama türü”nü (Görüntülü veya Sesli) seçebilirsiniz.

3. Bir WhatsApp Çağrı Bağlantısı oluşturduğunuzda, bunu arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak için üç seçeneğiniz vardır. Bağlantıyı WhatsApp içindeki bir kişiyle paylaşabilir, bağlantıyı kopyalayabilir veya posta, Instagram, Discord veya diğer platformları kullanarak göndermek için ” Bağlantıyı paylaş ” seçeneğine dokunabilirsiniz.

whatsapp-sesli-goruntulu-arama-baglantilari-nasil-olusturulur-1

Devam etmeden ve arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmak için WhatsApp Çağrı Bağlantıları oluşturmadan önce, bu yeni özellik hakkında birkaç şey bilmeniz gerekir. Bu özelliği kullanmanın ön koşulları şunlardır:

{}
  • Arama Bağlantıları şu anda yalnızca Android ve iOS’ta desteklenmektedir . Aşağıdaki özel bölümde Arama Bağlantılarını masaüstünde veya web’de kullanma hakkında bilgi edinebilirsiniz.
  • WhatsApp Çağrı Bağlantılarının geçerliliği 90 gündür ve bu süre boyunca kullanılmadıkları takdirde geçerlilikleri sona erer. Bunun iki anlamı vardır; birincisi, bağlantıları daha sonraki bir tarihte arkadaşlarınızla bağlantı kurmak için yeniden kullanabilirsiniz ve ikincisi, bağlantıları manuel olarak silemezsiniz.
  • Kullanıcılar bu bağlantıları silemezken,  WhatsApp  güvenlik ve gizlilik nedenleriyle bunları iptal edebilir . Ancak, bu görüntülü ve sesli aramaların uçtan uca şifreli kaldığını unutmayın.
  • Bağlantıya sahip olan herkes görüşmeye katılabilir, bu nedenle aynı şeyi yalnızca güvenilir kişilerle paylaşın. Engellenen kullanıcılar görüşmeye katılamaz. Ancak dikkatli olmazsanız bu sizin için bir mahremiyet kabusuna dönüşebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz