WhatsApp uzun zamandır beklenen özelliği test ediyor

0
100 Okunma

WhatsApp, son birkaç haftadır yeni özellikleri tanıtma ve test etme çılgınlığındaydı. En yeni ekran paylaşımı özelliği, Zoom ve Microsoft Teams gibi video konferans uygulamalarına benziyor.

WABetaInfo, Meta’nın sahibi olduğu mesajlaşma platformunun, Google Play Beta programındaki beta kullanıcıları için yeni bir güncelleme aldığını belirtiyor . 2.23.11.19 sürümünü taşıyan WhatsApp beta uygulaması, söz konusu özelliği Android cihazlar için sergiliyor.

WhatsApp, görüntülü aramalar için Ekran Paylaşımı özelliğini test ediyor

Yeni özellik, uygulamadaki sekmelerin uygulamanın alt kısmına yerleştirilmesini sağlayan başka bir küçük kullanıcı arayüzü ayarıyla birlikte gelir. WBI’ın ekran görüntülerinde gösterildiği gibi, kullanıcılar uygulamanın alt kısmında kamera, video ve mikrofon erişim düğmelerinin yanında yeni “Ekran Paylaşımı” simgesini görebilecekler.

Yeni “Ekran Paylaşımı” simgesine ilk kez dokunduğunuzda, büyük olasılıkla ekranda ekranın paylaşıldığını, kaydedildiğini ve alıcılara yayınlandığını bildiren yeni bir açılır pencere görüntülenecektir. Kullanıcılar, bu paylaşımın arama sırasında oynatılan veya gösterilen şifreler, ödeme ayrıntıları, fotoğraflar, mesajlar ve ses gibi hassas bilgileri içerebileceğini unutmamalıdır.

whatsapp-uzun-zamandir-beklenen-ozelligi-test-ediyor-1

Yukarıda bahsedildiği gibi hassas bilgiler içerebileceğinden, ekran paylaşma özelliğinin gizlilik yönünün açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Bununla birlikte, şimdiye kadar WhatsApp’ta mesajlar, aramalar, videolar ve çok daha fazlası gibi her şey uçtan uca şifreli olduğundan, aynı şeyi ekran paylaşımı için de bekleyebiliriz. WhatsApp, özellik yakın gelecekte büyük ölçekte kullanıma sunulduğunda tam olarak ortaya çıkabilir.

WBI ayrıca, kullanıcıların aynı “Ekran Paylaşımı” düğmesine dokunarak istedikleri zaman paylaşmayı durdurabileceklerini belirtiyor. Pandemi sırasında özellikle popüler hale gelen Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams toplantıları gibi uygulamaların benzer özelliklerinden çok da farklı değil.

whatsapp-uzun-zamandir-beklenen-ozelligi-test-ediyor-2

WhatsApp’ın kendisiyle rekabet eden diğer mesajlaşma hizmetlerine ayak uydurmak veya onu geçmek için çok çalıştığını görmek cesaret verici. Örneğin, WhatsApp kısa bir süre önce gönderilen mesajları düzenleme özelliğini kullanıma sundu; İşlevselliğini merak ediyorsanız, işte hızlı bir şekilde nasıl yapılır.

Benzer şekilde, WhatsApp kısa süre önce tek bir dokunuşla ayarlar menüsüne ulaşmanın yeni bir yolunu buldu. WABetaInfo, WhatsApp beta sürümü 2.23.11.18’de bulunan WhatsApp’taki Ayarlar menüsünün yakın zamanda yeniden tasarlandığını ortaya koyuyor.

Paylaşılan ekran görüntüleri, üç yeni kısayol simgesi anlamına gelir: Yenilenen Ayarlar menüsünde Profil, Gizlilik ve Kişiler. Ayrıca, yukarıda bahsedilen yeni kısayol simgelerinin hemen altında Yıldızlı mesajlar için yeni bir kısayol içerir. WBI, bu yeteneğin bir süredir iOS kullanıcıları için mevcut olduğunu belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz