WhatsApp yakında sizi arayabilir!

0
158 Okunma
whatsapp

En çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp; yeni bir hesap açtığınızda sizi doğrulamak için ilgili telefon numarasına mesaj yoluyla kod gönderiyordu. Artık doğrulama kodunu almanın başka bir yolu daha olacak. WABetaInfo’nun haberine göre platform doğrulama kodu için sizi arayacak.

WhatsApp doğrulama kodu için artık arama da yapacak

WABetaInfo tarafından tespit edilen bu yeni özellik için mesajlaşma uygulaması testlere başlayacak. Flaş aramalar olarak adlandırılan sadece doğrulama kodunun söyleneceği bu kısa aramalar; Android tarafına sunulacak. Doğrulama kodu için telefonunuzla iletişime geçen platform, 6 haneli kodu söyledikten sonra otomatik olarak sona erecek. WhatsApp uygulamayı aktifleştirmek için doğrulama kodunun telefonlar üzerinden yapılmasını önemsiyor. Çünkü tamamen kişisel olan numaralar, güvenlik açısından daha doğru olarak görünüyor.

Huawei MateBook D15 i3 Türkiye’de satışa sunuldu

Özellik sonraki güncelleme ile Android cihazlarda yer almaya başlayacak. Fakat iOS tarafı bu özellikten fayda sağlayamayacak. Bunun sebebi ise iOS cihazların arama geçmişini okumasına izin vermediğinden kaynaklanıyor. Bu durumda akıllara bir soru işareti düşüyor. WhatsApp Android cihazlarda arama geçmişimize erişiyor mu? Bu sorunun cevabı evet.  Fakat şirket bunu sadece doğrulama kodunun zamanını eşleştirebilmek; kısaca güvenliğimizi sağlamak için kullanacağını ifade ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz