WhatsApp’ın yeni özelliği için sıra Android cihazlarlarda

0
223 Okunma
Whatsapp gizlilik

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp kısa süre önce kullanıcıları sevindiren bir özellik haberi ile gündeme gelmişti. Henüz deneme aşamasında olan gizlilik bazlı özellik için sıra Android cihazlara geldi. Artık Android cihazlarda son görülme durumlarını kişi bazlı olarak düzenleyebilecekler. İşte yeni özelliğin detayları.

WhatsApp Android cihazlar için yeni gizlilik özelliğini test ediyor.

Gizlilik konusunda bu yıl sürekli gündeme gelen WhatsApp; üzerine aldığı birçok olumsuz durumu kullanıcılarının hafızasından silmeye çalışıyor. Birçok konuda güncellemeler yapan platform bu kez çok uzun süredir hiçbir değişiklik yaşanmayan “Gizlilik” özelliği hakkında yenilikler yapmaya karar verdi. Kısa bir süre önce iOS tarafında test aşaması başlayan gizlilik ayarları özellikleri için sıra Android cihazlara geldi.

Whatsapp gizlilik ayarı

Kullanıcıların birçoğu son görülme ayarlarındaki kalıplaşmış yapıdan şikayet ediyordu. Öyle ki mesajlaşmak istemediğiniz ya da son görülmenizi gizlemek istediğiniz özel kişileri; ancak rehberinizden silerek ve ayarlamayı “Kişilerim” olarak düzenleyerek gerçekleştirebiliyordunuz. Kullanıcıların dolaylı olarak çözüm bulduğu bu problem artık tarih olacak. Bir süre önce iOS’ta denenen ve Android cihazlar için de test aşamasının başladığı özellik; WhatsApp son görülmenizi tek kişiye dahi kapatmanıza imkan tanıyacak. Bu sayede dolaylı yollara ihtiyacınız kalmayacak. Bunun yanı sıra profil bilgileri, profil resmi ve de kişilere özel olarak kapatılabilecek.

Şimdilik özelliği sadece beta kullanıcıları deneyimleyebilecek. Eğer beta kullanıcısıysanız yeni güncellemenin dağıtılması ile özelliği siz de deneyimleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz