X’ten yeni hamle! bot ve spam hesaplar kapatılacak!

0
349 Okunma

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter (X) her geçen gün daha çok kullanıcıya erişip ağını genişletiyor. Ancak bu hesapların bazıları ne yazık ki güvenli olamayabiliyor. Yani uygulamadaki hesapların bazıları bot veya spam olabiliyor. Bu durum da X için oldukça sıkıntılı bir duruma haline geldi. Neyse ki geçtiğimiz günlerde X’in güvenlik ekibi konu ile alakalı önemli bir açıklamada bulundu. İşte detaylar…

X (Twitter) platformundaki bot ve spam hesaplar kapatılıyor!

X (Twitter) platformunda bulunan bot ve spam hesaplar algoritma üzerinde olumsuz sonuçlara yol açıyordu. Ancak X’in güvenlik ekibi bu duruma el koydu ve önemli bir açıklama yaptı. Platform üzerinden yaptıkları açıklamada bot ve spam olan hesapların kaldırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını açıkladı. Bu sayede algoritma daha iyi sonuçlar verecek ve uygulama daha güvenli bir hal alacak.

X bot ve spam hesap

Güvenlik ekibinin yaptığı açıklamada bu hesapların kaldırılması halinde takipçi bağlamında değişikliklerin olacağı da belirtiliyor. Bunun yanı sıra spam ve bot hesapların kapatılmasının ne kadar sürede olacağı hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak tahminler birkaç gün süreceği yönünde.

X yani eski adıyla Twitter’ın güvenlik ekibinin konu ile alakalı yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Bugün, platform manipülasyonu ve spam’e karşı Kurallarımızı ihlal eden hesapları ortadan kaldırmak için önemli ve proaktif bir girişim başlatıyoruz. Kaldırdığımız hesaplarda doğruluğu hedeflerken, X’in güvenli kalmasını ve botlardan arınmasını sağlamak için geniş bir ağ oluşturuyoruz. Sonuç olarak, takipçi sayılarında değişiklikler gözlemleyebilirsiniz.”

Elon Musk Twitter’ı devraldığı günden bu yana konuya ilişkin pek çok açıklama yapmış bu hesaplara karşı savaş açmıştı. Uygulamanın güvenlik ekibi ise uzun süredir bot ve spam hesaplara karşı yoğun bir çalışma içerisinde. Yani ilerleyen günlerde bu hesaplar için daha farklı çalışmalar görebiliriz.

Bütçe dostu realme C65 tanıtıldı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu hamle platformdaki bot ve spam hesapları tamamen kapatabilecek mi? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz