Yerli aşının Faz 2 aşaması için gönüllü çağrısı

0
316 Okunma

Koronavirüs salgını sebebi ile başlatılan yerli aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Faz 1 çalışmalarının başarı ile tamamlanmasının ardından Bakan Varank; 2. aşama için vatandaşlara gönüllü çağrısında bulundu.

Faz 2 aşaması için en az 480 gönüllü aranıyor

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılar arasında en yenilikçi aşı yöntemleri arasında yer alan; virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısında faz 2 çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarda gelinen yeni nokta için en az 480 adet gönüllüye ihtiyaç var. Bu sebeple TÜBİTAK çatısı altında süren aşı çalışmaları için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gönüllü çağrısı yaptı. Twitter hesabı üzerinden yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi;

“En yenilikçi aşı adayımızda Faz 1 aşamasını başarıyla tamamladık. Benim de gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz 2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz. Aşımızın dünyaya şifa olmasını istiyoruz.”

Yerli aşı için Faz 2 aşaması Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezinin koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak. Başvurular ise www.onkoloji.gov.tr ve covid19.tubitak.gov.tr üzerinden alınacak. Fakat herkes gönüllü olamıyor. Aşı çalışmalarının doğru yanıt verebilmesi için gönüllüler arasından 18 yaşını doldurmuş, herhangi bir sağlık sorunu veya hastalığı olmayan, genel sağlık durumu iyi kişilerden seçilecek. Covid-19 PCR, HIV, Hepatit B ve C testlerinin negatif olması istenecek. Ayrıca gönüllü olmak isteyen kişilerin hamile olmaması gerekecek. Tüm aşamaları karşılan gönüllülerden bilgilendirilmiş olduklarına dair onay formu imzalatılacak. Bu süreçte gönüllere üç hafta ara ile iki doz aşı uygulanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz