Yılbaşı denildiğinde akla gelen o bitki: Kokina Çiçeği

0
1.085 Okunma

Yılbaşı denildiğinde akla gelenlerden biri de kokina çiçeği. Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeği nedir?

Kokina çiçeği, yılbaşı çiçeği olarak biliniyor ve yılın son zamanlarında evleri süslüyor. Peki herkes tarafından bilinen bu renkli çiçeğin adı nereden geliyor? Herkes tarafından yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğinin adı Yunanca kırmızı anlamına gelen “kokino” sözcüğünden geliyor. Kokina çiçeği ile ilgili diğer bir ayrıntı ise aslında iki farklı bitkinin bir araya getirilmesi ile oluşturulması. Yani bildiğimiz kokina bitkisi tek bir çiçek değil.

Merak edilen kokina çiçeği efsanesi

Kokina çiçeği yılbaşı zamanlarında evlerde süs olarak tercih ediliyor. Bazıları görünümünü severek satın alsa da bazıları kokina çiçeği efsanesinden yola çıkarak kokina çiçeğini satın alıyor. Yılbaşında alınan kokina çiçeğinin eve yeni yılda şans ve bereket getireceğine inanılıyor. Hatta satın aldığınız kokina çiçeği evinizde 1 yıl boyunca solmadan ve çürümeden kalırsa ev sahibi olacağınıza yönelik söylentiler de mevcut.

Kokina çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Kokina çiçeğinizin uzun süre sağlam kalması için onu hem çok soğuk hem de çok sıcak ortamlardan uzak tutmanız gerekiyor. Ev içerisinde kokina çiçeğini radyatör gibi sıcak alanların yanında veya soğuk cam kenarlarında tutmazsanız daha uzun süre solmasının önüne geçebilirsiniz. Kokina çiçeği aynı zamanda çok suyu sevmeyen bir bitkidir. Haftada 1-2 kere sulanması yeterli olacaktır.

Peki siz yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğini satın aldınız mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz