Youtube artık video izlerken ne kadar zaman harcadığımızı gösterecek!

0
628 Okunma
YouTube, video izlemek için ne kadar zaman harcadığımızı görebilmemizi kolaylaştırıyor!

YouTube, video izlemek için ne kadar zaman harcadığımızı görebilmemizi kolaylaştırıyor!

 

Bu yeni özlelik sayesinde hem Android hem de iOS sürümlerinde bulunan  uygulamanın ‘Zaman İzlemeli‘ seçeneğini tıklayarak; o gün, önceki gün ve önceki 7 gün boyunca ne kadar süre video izlediğimizi görebiliyoruz. Ayrıca; günlük bir ortalama değer tablosu alıyoruz. İstatistikler, mobil cihazlarda video izleyerek harcanan zamandan değil, YouTube videolarını izlediğimiz ve Google hesabımızda oturum açtığımız değerlere göre oluşturuluyor. Fakat; bu verilerin içinde, YouTube Müzik ve YouTube TV  bulunmuyor.

YouTube, video izlemek için ne kadar zaman harcadığımızı görebilmemizi kolaylaştırıyor!

 

YouTube uygulamasında Zaman İzlemeli menüsünü bulmak için sağ üst köşedeki profil resmimize dokunarak Hesap menüsüne gidiyoruz. Ardından ‘İzlenen Süre’ seçeneğini işaretlediğimizde artık istatistiklerimizi görebiliriz. İzlenen Süre bölümünde,  istatistiksel verilerden çok daha fazlasını var!  Bu bölüm sayesinde, izlediğimiz videoları  ne kadar izlediğimizi hatırlatmak için  araçlar da edinebiliriz. Örneğin, YouTube uygulamasının, bize videoları izlerken belirli bir süre sonra ara vermenizi hatırlatmasını söyleyebilir ve bu hatırlatıcının ne zaman başlaması gerektiğini ayarlayabiliriz. Ayrıca; otomatik oynatma özelliklerini de kapatabilir ve YouTube’a tüm bildirimleri, günlük bir özet halinde göndermesini  de söyleyebiliriz.

Şirketin hedefi YouTube’da geçirilen zamanın daha iyi anlaşılmasını sağlamak! Böylece en ünlü video izleme web sitesinde geçirilen zaman konusunda, toplumun daha bilinçli olması sağlanmak isteniyor. Cihazlarında çok fazla zaman harcadıklarını düşünen kullanıcılar için Google ve Apple’ın bu tür önlemler almasıbüyük bir adım! Ancak; bu özelliklerin kullanıcı alışkanlıklarını gerçekten etkileyip etkilemediğini sadece zaman gösterecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz