YouTube, gündeme gelen iddiaları reddeti

0
43 Okunma

YouTube videolarında da diğer birçok sosyal medya platformu gibi reklam bulunuyor. Fakat videolarda reklamlardan beş saniye sonra gelen bir “Atla” seçeneği de var. Son günlerde gündeme gelen iddialarda YouTube videolarında Atla seçeneğinin kaldırıldığı belirtilmişti. Fakat bugün konuyla ilgili yapılan açıklama böyle bir değişikliğin olmadığı yönünde oldu.

YouTube, Atla seçeneğini kaldırmadığını açıkladı

YouTube, videolarının başına ve ortasına reklam ekliyor. Kullanıcılar, reklamları beş saniye görüntülenmenin ardından “Atla” seçeneği sayesinde direkt olarak geçebiliyor. Son günlerde ortaya çıkan iddialar ise video paylaşım platformunun bu seçeneği kaldırdığı yönünde oldu.

YouTube ise bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. Google çatısı altındaki YouTube, videolardaki reklamlar için Atla seçeneğini kaldırmadıklarını açıkladı. YouTube sözcüsü Oluwa Falodun konuyla ilgili şu sözleri de dile getirdi:

“Atlanabilir reklamlardaki Atla seçeneği her zamanki gibi oynatmaya başladıktan 5 saniye sonra görünüyor.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki YouTube, kullanıcılarını Premium aboneliğine teşvik etmek için reklam engelleyicilere karşı adeta bir savaş başlattı. Platform ilk olarak reklam engelleyici kullanan kişilerin açtığı videoları en son sarmaya başladı. Ardından da reklam engelleyici kullanan kişilerin açtığı videoların reklam süresi boyunca siyah ekran eklemeye başladı.

Firma, Premium aboneliği olmayan kullanıcılarının reklam engelleyici kullanmasını istemiyor. Bu yaptırımlarla da reklam engelleyicileri kısıtlarken kullanıcıları Premium abonesi olması için teşvik etmeye çalışıyor.

YouTube, içerik üreticilerinin can sıkan sorununu düzeltti (!)

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz