YouTube, içerik üreticilerinin can sıkan sorununu düzeltti (!)

0
24 Okunma

YouTube kullanıcıları geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda kanallarının nedensizce kapatıldığını ve videolarının silindiğini belirten paylaşımlar yaptı. Ardından firma tarafından gelen açıklamada gerçekten bir sorun olduğu ve aralarında içerik üreticilerinin de bulunduğu birçok YouTube kanalının ‘yanlışlıkla’ kapatıldığı ortaya çıktı. Firma tarafından bugün yapılan açıklamada ise kapatılan kanalların geri açıldığı ve videoların yüklendiği belirtildi. Peki, söz konusu sorun herkes için çözüldü mü? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube, her kanal sahibinin sorununu çözemedi

YouTube da her sosyal medya platformu gibi belirli politikalara sahip. Politikalarına uymayan kullanıcılar için ise işlem yapılıyor. Fakat dün yapılan paylaşımlara göre video paylaşım platformu, politikalarını ihlal eden ya da etmeyen birçok kanalı ‘yanlışlıkla’ kapattı.

Söz konusu sorun birçok YouTube kanal sahibi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Firma da hata yaptığını kabul etti.

YouTube bugün yaptığı açıklamada ise yanlışlıkla kapatılan tüm kanalları yeniden erişime açtığını açıkladı. Fakat silinen videoların tamamı henüz geri yüklenmedi. Bu durumdan etkilenen ve geçimini videolar üzerinden sağlayan içerik oluşturucular ise konuyla ilgili geri bildirimlerde bulunmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili ikinci kez açıklama yapan şirket, yanlışlıkla silinen videoları yeniden yayınlamak için çalıştıklarını bildirdi. İçerik üreticilerin silinen videoları üzerinden video paylaşım medya platformu ile nasıl bir anlaşmaya gideceği ise şimdilik merak konusu.

YouTube Shorts süresi uzuyor! Peki videolar kaç dakika olacak?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısımında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz