YouTube kanalı oluştururken nelere dikkat edilmeli?

0
140 Okunma

Kovid-19 pandemisi birçok kişinin yaşamında büyük değişiklikler getirdi. Evde geçirilen zamanda çoğunlukla sosyal medya uygulamaları kullanıldı. Platformlarda ekmek yapımı, yastık challenge vs. birden fazla akım popüler hale geldi. Bu sürede birçok kişi de YouTube kanalı oluşturdu. Peki YouTube kanalı oluştururken nelere dikkat edilmeli? Hangi ekipmanlar kullanılmalı ve nasıl içerikler üretmeliyiz? İşte yanıtı…

YouTube kanalı açılırken dikkate alınması gerekenler

Sıfırdan bir YouTube kanalı açmak ve içerik üretmek bazıları için endişe verici olabilir. Abone sayısını artırmanın kesin yolu ise düzenli içerik üretmekten geçiyor. Peki düzenli içerik üretmenin dışında hangi yollar izlenmeli? İşte YouTube kanalı açarken dikkat edilmesi gereken adımlar.

1- YouTube kanalında ne tür içerikleri yayınlayacaksınız?

youtube içerik nasıl oluşturulur

Bir YouTube kanalı açmadan önce cevaplanması gereken ilk sorulardan biri de ne tür içeriklerin yayınlanacağıdır. Platformda içerik üreticilerinin büyük çoğunluğu da buna göre hareket ediyor. Hatta belli alanlarda favori haline gelmiş isim ve kanallar dahi var. ( makyaj, asmr, mugbang vs.) gibi.

Platformda yer almadan önce mutlaka ne hakkında video çekeceğinizi ve hangi kitleye hitap edeceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Kanal içerisinde karmaşık olarak birçok kitleye hitap eden içerikler izlenme kalitenizi düşürecektir.

2- Videolarınızı ne sıklıkla yükleyeceksiniz?

youtube video takvimi

YouTube kanalı oluşturmadan önce mutlaka nasıl içerikler hazırlayacağınızı düşünmeniz gerekiyor. Uzun süreli bir çekim ise görüntü biriktirmeniz gerekebilir. Hedef kitlenize uyan içerikleri kaç gün arayla paylaşmanız gerektiğini de planlamanız gerekiyor. Arka arkaya video paylaşıp sonra haftalarca ortadan kaybolmak hem abone sayınızı hem de beğeni sayınızda düşüşler yaşanmasına neden olacaktır. İçerik paylaşımı yapamadığınız bu dönemlerde canlı yayın yapmak da abonelerinizin kanalda kalmasını sağlayacaktır.

3- YouTuber olmak için hangi ekipmanlara sahip olmak gerekiyor?

youtube kanal ekipmanları

YouTube’da içerik üretmek sanıldığı kadar zor değil. Belirli bazı temel ekipmanlara sahip olduğunuzda siz de kaliteli videolar üretebilirsiniz. Peki hangi ekipmanları hayatımıza dahil etmeliyiz?

  • Kamera: YouTube’da vlog çekmek için harika olan kameralar var. Ancak ilk olarak bu işe akıllı telefonunuzun kamerası ile de başlayabilirsiniz. Profesyonel kameraları artık işinizde iyi olduğunuzu düşündüğünüzde satın alabilirsiniz.
  • Tripod: Mutlaka herkesin fotoğraf veya video çekmek için edindiği ekipmanlar arasında yer alıyor. Video çekimi sırasında telefonu veya kamerayı dik ve sabit tutmak için kullanılan tripod çok işinize yarayacaktır.
  • Mikrofon: Kameranın video çekim sırasında aldığı ses karmaşık veya tam net duyulmuyor olabilir. Bu sorunlardan kurtulmak için sesi ayrı bir zamanda kaydederek, edit sırasında videoya ekleyebilirsiniz. Veya yaka mikrofonu satın alarak kaliteli ses elde edebilirsiniz.
  • Video edit programı: Birçok uygulama sayesinde editler artık sadece bilgisayarda değil, akıllı telefonlarda da yapılabiliyor. Ücretsiz programlardan birini seçerek video montajını yapabilirsiniz.

4- Oluşturulan YouTube kanalını nasıl tanıtmalısın? 

youtube sosyal medya

Sosyal medya hayatın vazgeçilmez bir gerçeği. YouTube gibi bir video paylaşım platformunda içerik üretecekseniz sosyal medyada da tanıtım yapmanız gerekiyor. Sahip olduğunuz Instagram,Facebook ve Twitter gibi uygulamalarda videonuzun bir kısmını paylaşabilirsiniz. Bu şekilde içeriğinizi birçok kişi keşfetmiş olacak.

 

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce YouTube’da içerik paylaşımı yaptınız mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz