YouTube, içerik üreticileri ve izleyiciler arasındaki etkileşimi artıracak

0
20 Okunma

Google çatısı altında yer alan YouTube, bünyesine yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini en iyi hale getiriyor. Fakat yenilikler genellikle izleyiciler için oluyor. Bugün ortaya çıkan habere göre YouTube bu sefer bir değişiklik yaparak içerik üreticileri için yeni bir özellik sunacak. Peki, söz konusu yenilik nedir ve ne işe yarayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube, içerik üreticileri için yapay zeka destekli yorum önerileri sunacak

YouTube, kullanıcıları için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bugün ortaya çıkan habere göre video paylaşım platformu, içerik üreticileri için yapay zeka destekli yorum önerileri sunmaya başlayacak. Söz konusu yenilik, içerik üreticilerin izleyicileriyle daha fazla etkileşim kurmasına sağlayacak.

YouTube tarafından sunulacak yapay zeka destekli yorum önerileri, içerik üreticilerinin tarzına ve kitlesine uygun olacak. Bu sayede izleyiciler, yorumlarına yanıt alırken içerik üreticileri de yorum yazarken zaman kaybı olmayacak.

Yenilikle ilgili açıklama yapan YouTube şu sözleri dile getirdi:

“İçerik üreticilerinin izleyicileriyle yorumlar aracılığıyla etkileşim kurmasını kolaylaştırmak için kendi tarzlarında ve düzenlenebilir yapay zeka destekli yorum yanıtı önerileri özelliği üzerinde çalışıyoruz. Bir içerik üreticisiyseniz test aşamasındaki bu özelliğin Studio’daki Yorumlar sekmesinde veya Topluluk sekmesinde (hangi Studio deneyimine sahip olduğunuza bağlı olarak) ve YouTube mobil uygulamasında görmeye başlayacaksınız.”

Söz konusu yenilik, kısa süre önce tanıtılan Gmail’in Otomatik Tamamlama özelliği ile benzerlik gösteriyor. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu özellik henüz test aşamasında bulunuyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği henüz belli değil.

YouTube, sevilen özelliğini herkes için açtı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz