YouTube’dan kullanıcıları mutlu edecek reklam açıklaması

0
185 Okunma
youtube reklam

Video içerik platformu YouTube neredeyse tüm dünyanın vazgeçilmezi halinde. Aktif kullanıcı sayısı ve yeni sunduğu avantajlar ile mobil ve masaüstünün yanı sıra TV uygulamasıyla da popüler olan platform reklam gösterimlerini düzene girdirecek.

Sürekli aynı reklamları görmeyeceğiz

youtube reklam

YouTube üzerinden her gün milyarlarca video izleniyor. Ücretli aboneliklerin yanı sıra ücretsiz olarak da hizmet vermeye devam eden platform; ücretsiz kullanıcılarına reklam göstermeye devam ediyor. Reklam sayılarının ve sürekli aynı reklamları izleyen kullanıcıların şikayetlerini dikkate alan YouTube, bu olaya el attı. Ücretli abonelikten faydalanan kullanıcılar zaten reklam görmüyor. Ücretsiz abonelik kullanıcıları da artık sürekli aynı reklamları görüntülemek zorunda kalmayacak.

Birçok farklı alanda olan reklamlar tanıtım amaçlı kullanıcılar ile buluşsa da tekrar tekrar gösterilmesi ve çok sık aralıklar ile olması sebebi ile yeterli dikkati çekmiyor. Kullanıcılar için ortaya çıkan bu yeni düzen aslında içerik üreticilerin de işine yarayacak. Reklamlara karşı oluşan duyarsızlık bu yeni sistem ile ortadan kalkacak gibi görünüyor. Yeni düzen, istenmeyen derece reklam geliri elde edilmesinin de önüne geçecek.

Netflix, izleyicilerinden fikir almaya karar verdi

Birçok avantajı bulunan reklam düzenlemesine göre artık bir videoyu açtığınızda aynı reklamlarla sık aralıkta karşılaşmayacaksınız. Ücretsiz aboneleri ilgilendiren bu yeni özellik sayesinde hem video içerikler daha rahat izlenecek hem de ilgili reklamlar hakkında farkındalık artacak.

Yeni reklam politikası hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz