Youtube’un Yeni CEO’su kim? Eski CEO neden istifa etti?

0
215 Okunma

Youtube’un CEO ekibinde kartlar yeniden dağıtılıyor. Yıllarca dijital içerik üreticilerine plaketler dağıtan ve kocaman  bir aile olduğunu hissettiren Susan Wojcicki istifa ettiğini açıkladı. İstifasını e-posta yolu ile çalışanlara ve Twitter aracılığıyla da takipçileriyle paylaştı. Peki neden istifa etti? Yerine kim geldi? İşte detaylar!

Youtube CEO’su Susan Wojcicki Neden İstifa Etti?

Wojcicki, Google’ın ilk kurucuları Sergey Brin ve Larry Page’in ile 1998’de Silikon Vadisi’ndeki evinin garajında ​​çalışmaya başlamıştı. Daha sonrasında gelişen marka da şirketin ilk pazarlama müdürü oldu. Yaklaşık 25 yıl Google için çalışan CEO önemli işlere imza attı.

2014 yılında YouTube CEO’luğunu üstlenen Susan, 2023 yılında ise istifa ettiğini duyurdu. Sebebini ise şu sözlerle açıkladı. “Aileme, sağlığıma ve tutkulu olduğum kişisel projelerime odaklanan yeni bir sayfa başlatmak için bu kararı alıyorum” oldu.

Yeni YouTube CEO’su Kim?

Susan yerini, uzun yıllardır yanında olan yardımcısı Neal Mohan‘a devretti. Açıklamaların devamında Susan geçişin çok daha kolay olması ve Mohan’ı desteklemek içim kısa süreliğine çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Hint kökenli yeni yönetici Neal, YouTubeTV, Music, Premium ve daha birçok alanında hummalı bir çalışma yürütüyor. Susan veda mektubunda da aynı zamanda Mohan’ın en doğru kişi olduğunu belirtiyor. Mohan’sa bu mesaja “Teşekkürler, @SusanWojcicki .Yıllar boyunca sizinle çalışmak inanılmazdı. YouTube’u içerik oluşturucular ve izleyiciler için olağanüstü bir yuva haline getirdiniz. Bu harika ve önemli göreve devam edeceğim için heyecanlıyım. İleride ne olacağını dört gözle bekliyorum..” dedi.

Son olarak Mohan, Stanford Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği bölümünü okudu ve 1996 yılında mezun oldu. Ardından Arthur Andersen’e ait olan Accenture’da çalıştı. 1997’de Net Gravity adlı bir girişime katıldı, şirketin operasyonlarında önemli bir figür haline geldi. Böylelikle itibarını büyük ölçüde genişletti.

1997’de Net Gravity, DoubleClick tarafından satın alındı. Daha sonra Mohan, California’dan şirketin New York’taki genel merkezine taşındı. Bir süre de burada çalıştıktan sonra 13 Nisan 2007’de Google, DoubleClick’i 3,1 milyar ABD doları karşılığında satın aldı. Böylelikle Mohan Google bünyesine dahil oldu.

New YouTube CEO Neal Mohan could've been with Twitter, but Google paid him $100 million to stay - BusinessToday

DoubleClick ile entegrasyon sürecinde önemli bir rol oynayan Mohan, Google’dayken şirketin 2010 yılında 85 milyon ABD doları tutarında Invite satın almasını yönetti. YouTube’a geçmeden önce, Google’da görüntülü ve video reklamlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısıydı.

En sonunda da 2015 yılında Baş Ürün Sorumlusu olarak YouTube katıldı. 2023 Şubat ayında ise Susan Wojcicki’nin yerine geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz