2020 iPhone ekranında değişiklikler olacak

0
538 Okunma
2020 iPhone

Geçen ay tanıtılan ve ülkemizde 18 Ekim’de satışa sunulan iPhone 11’lerin pabucu dama atıldı. Şimdiden 2020 iPhone modelleri konuşuluyor. Yeni iPhone 11’ler birçok yeniliği içinde barındırırken, kamera tasarımıyla konuşulmaya devam ededursun, 2020’de çıkacak iPhone’lar hakkında yorumlar gelmeye başladı.

Apple analisti birçok kişi yeni iPhone’larda devrim bekliyor. Zira Apple iPhone’lar için devrim yaptığı modeller bulunuyor. iPhone 11 bu modeller arasında yer almıyor olsa da 2020 yılında gelecek iPhone’lardan beklentiler oldukça yüksek. Bu beklentiler arasında 2019 yılının popüler alışkanlıkları arasında yer alan artırılmış gerçeklik deneyimi bulunuyor.

2020 yılında gelecek iPhone modelleri için tahminlerden bir kısmı yeni modelin artırtılmış gerçeklik deneyimini mobilde en üst seviyeye taşıyacağı yönünde seyrediyor. Bununla birlikte teknolojiye olan ilgisiyle ve bilgisiyle dikkat çeken Ben Geskin, yeni iPhone’lar için ekran çentiğinin değişeceğini öngörüyor.

2020 iPhone

2020 iPhone farklı özelliklere sahip olacak

Ben Geskin gibi yorum yapan analistlerin de ortak görüşü, iPhone’larda bulunan ekran çentiğinin daha olası ve başarı odaklı Face ID deneyimi sunacağı söyleniyor. Yeni çıkan iPhone modellerinde ekran çentiğinin büyük olması kullanıcılar tarafından eleştirilirken, bu iyileştirmeyle beraber ekran çentiği küçülecek ve ekran kasa oranı da değişmiş olacak.

Yeni ekleneceği tahmin edilen sensörler sayesinde Face ID çok daha hızlı açılacak. Hatta bu deneyimin “iPhone masadayken bile yüzümü tarasın” düzeyine çıkacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte ekran boyutlarında yine bir revizyona gidilecek gibi duruyor. iPhone 12 olacağı düşünülen yeni cihazların, 5.4 inç olacağı öngörülürken, Pro Max olan büyük boyutlunun ekranı ise 6.7 inç olacak gibi duruyor.

Kamera dizilimi konusunda verilen radikal karara bağlı kalacağı düşünülüyor. Bununla birlikte sensör sayısı artacağı için kamera performansında olumlu değişimler bekleniyor. Ancak zaten şu an oldukça gelişmiş olan kamera kurulumuna neler eklenecek henüz bilinmiyor. Biraz önce değindiğimiz gibi 3D ToF sensörü kamera tarafında beklenen en net şey diyebiliriz.

Fotoğraf filtreleri yasaklanıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz