Sosyal medya verileri diğer mecralara taşınabilir

0
140 Okunma
Sosyal medya verileri

Güvenlik sorunlarının baş verdiği günümüzde hem birçok şirket verilerin sızdırılması hem de gizli verileri saklamasıyla gündemden düşmüyor. Bu gelişmeler sıcak kalmaya devam ederken yeni verilen bir karar ile 100 milyon aktif kullanıcının sosyal medya verileri taşınıyor.

Bu ne demek oluyor? Biraz önce kullanıcı verilerinin izinsiz olan bazı bilgilerinin saklandığından bahsetmiştik. İşte ABD senatosu ise bu konuyu resmi hale getiriyor. Yeni ACCESS Yasası tasarısı ile birlikte ABD’de aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcılı platformlara diğer mecralara bilgi aktarımı yapılacak.

Sosyal-medya-verileri

Sosyal medya verileri diğer platformlara mı taşınacak?

Bu kararın henüz ABD tarafında tasarı olduğunu belirtelim. Ama bu sadece ülke tekelinde mi kalacağı yoksa sosyal medya platformlarıyla beraber diğer ülkelerin kullanıcılarına sıçrayıp sıçramayacağı belirsiz. Ancak eğer ACCESS Yasası istenilen başarıyı yakalarsa diğer ülkelere yayılması muhtemel gibi duruyor. Bu yasa kapsamında alınan kararlara bakıldığında arkadaş listeleri ve profil bilgileri gibi şeylerin diğer rakip platformlara aktarılabilir olması gerekiyor.

Tasarı aslında: “Büyük bir iletişim platformu sağlayıcısı, kendi platformları ve hizmetleri arasında birlikte çalışabilirlik arayüzü kullanıyorsa, rakiplere eşdeğer bir arayüz sunmalı” diyor. Tasarı için ilerleyen günlerde konunun detaylarının ortaya çıkmasıyla tekrar gündemize girecek bir konu diyebiliriz.

Şeyma Subaşı sosyal medyanın azizliğine uğradı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz