2020’de en çok izlenen Netflix dizileri

0
513 Okunma

Netflix, 2020 yılında evde kaldığımız süreçte popülerliği daha da arttırdı. Tüm dünyanın buluştuğu Netflix platformunda Amerikan, İspanyol, Fransız ve Türk yapımlarını bir arada izleyebiliyoruz. Bu yapımlar arasında 2020 yılında en çok izlenen Netflix serilerini sizin için derledik.

The Queen’s Gambit

https://www.youtube.com/watch?v=TAGfVAstQlQ

Tüm dünyada ve Türkiye’de en çok izlenen serilerin başında The Queen’s Gambit geliyor. The Queen’s Gambit hedefi dünyanın en büyük satranç oyuncusu olmak olan Elizabeth Harmon isimli satranç dahisi bir öksüzün sekiz ila yirmi iki yaşları arasında alkol, ilaç bağımlığı ve duygusal güçlüklerle mücadele ettiği yaşam öyküsünü takip ediyor. Hikâye 1950’lerin ortasından 1960’lara doğru uzanıyor.

Emily in Paris

Listenin ikinci sırasında ise “Emily in Paris” yer alıyor. Hem çok sevilen, hem de çok eleştirilen dizinin konusu şu şekilde; Amerika’da bir pazarlama şirketinde çalışan Emily‘ye, patronu hamile kalıp Paris‘te satın alınan yeni şirkete oryantasyona gidemeyince Paris kapıları açılır. Tek kelime Fransızca bilmeyen EmilyParis‘teki şirkete, Amerikan bakış açısı kazandırmak üzere işe koyulur.

Lucifer

Ağustos ayında Netflix üzerinden 5. Sezonu yayınlayan ‘Lucifer’ serisi, 2020’nin en çok izlenenleri arasında yer aldı. Dizinin konusu şu şekilde;  Cehennemin Efendisi olmaktan sıkılan Lucifer (şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna hâkimiyetini sürdüğü cehennemi terk edip bu şehirde ‘Lux’ adında bir mekân açıp fani bir yaşam sürmek ister. Fakat kardeşi (melek) ve babası (tanrı) onu rahat bırakmaz.

The Umbrella Academy

https://www.youtube.com/watch?v=VG0gnBjAKT0

Temmuz’da 2. Sezonu yayınlanan ‘The Umbrella Academy’ serisi, Netflix’in en çok izlenen diziler arasında yerini aldı. İlk sezonunda 2019’a damgasını vuran ‘The Umbrella Academy’ ikinci sezonunda da aynı başarıyı elde etti. Dizinin içeriği şu şekilde; Umbrella Academy olarak bilinen süper kahramanların olduğu bir akademide bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya geliyorlar.

La Casa de Papel

Çıktığı andan itibaren dünyayı etkisi altına alan İspanyol yapımı ‘La Casa de Papel’ serisi, Nisan 2020’de 4. Sezonunu yayınlamıştı. Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. La casa de papel, bir soygun ve suç dizisidir.

Atiye

Dünyanın yanı sıra Türkiye’nin de Netflix platformunda en çok izlenenler listesinde yer alan bir diğer seri ise Atiye. Uluslararası platformlarda ‘The Gift’ olarak bilinen ‘Atiye’ serisi, Eylül ayında 2. Sezonunu yayınlamıştı. Oyuncu kadrosunda Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimlerin yer aldığı Atiye dizisi, Göbeklitepe’deki bir kazı sırasında yapılan keşfin, genç bir ressamın hayatını değiştirip, geçmişine dair sırların peşine düşmesini konu ediyor.

TikTok en çok gelir elde eden uygulama oldu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz