2020’ye damga vuracak akıllı ev trendleri!

0
231 Okunma

Teknoloji genelinde düzenlenen tüm fuarlarda ev yaşamına dair yenilikçi yaklaşımlar görüyoruz. Bunlar bize ilerleyen yıllarda evlerimizin içinin nasıl evrileceğine dair bazı ipuçları veriyor. Mutfakta ya da banyoda hiç farketmez. Bir değişim yaşanıyor ve bu değişim duracak gibi değil. İşte önümüzdeki yıl özellikle mutfak ve banyoda görmeye başlayacağımız yeni trendler

Bulaşık yıkayan lavabolar

Bulaşık yıkamak günümüzde çok kolay. Kirli bulaşıkları makineye yerleştirmek ve düğmeye başmak yeterli. Ancak özellikle evin nüfusu ikiden azsa, çoğumuz bulaşık makinesini çalıştırmak konusunda tereddüt ederiz. Az bulaşık için koca makineyi çalıştırmak biraz lüks olabilir. Bunun için artık tek seferde yaklaşık 10 parça bulaşık yıkayabilen küçük lavabo tipi bulaşık makineleri geliyor. Birkaç damla bulaşık deterjanı ile az sayıda bulaşığı, az su tüketerek yıkamak mümkün. Fotile tarafından geliştirilen minik lavabolar ilerleyen yıllarda evlerde hakimiyet kuracak. 

Su arızası için cihazlar

Moen Flo isimli şirket su tesisatı üzerine yerleştirilen yapay zekalı cihazlar geliştirdi. Bu cihazlar tesisat üzerindeki sızıntıyı ya da düzensizliği tespit ediyor ve akıllı telefonunuzdan size bildirim gönderiyor. Ayrıca kriz biraz büyükse suyu keserek güvenliği sağlıyor. 

Fritöz yerine geçen fırınlar

İki işi yapabilen tek bir cihaz mutfakta her zaman daha avantajlıdır. Çünkü alandan tasarruf edilmesini sağlar. Artık geleneksel fırınlar fritöz görevi görerek, fritözlerin emekli olmasını sağlıyor. Bu sayede fırında patates kızartması bile yapmak mümkün. 

Daha akıllı banyolar

Geleceğin banyolarında her zaman lüks özellikler karşımıza çıkıyor. Armatürler hareketi algılıyor ve siz banyoya girdiğinizde aydınlatmalar açılabiliyor. Artık banyolarda ses kontrolü de mümkün hale geliyor. Kohler tarafından geliştirilen sistem Siri, Alexa ve Google Asistan ile entegre edilebiliyor. Bu sayede suyu açmak istediğinizde ya da sıcaklığı ayarlamak istediğinizde seslenmeniz yeterli. Tabi bu sistemin kurulumu oldukça maliyetli.

Daha hızlı çamaşır makineleri

Çamaşır makinelerinin moduna göre yıkama süresi ayarlanabiliyor. Samsung SuperSpeed moduna sahip makinesiyle çamaşırları 30 dakikadan kısa bir sürede yıkıyor.  

Yüksek kaliteli kahve makineleri

Düşündüğünüzde bir kahve makinesi ne kadar yetenekli olabilirki? Diyebilirsiniz. Ancak kendini temizleyen bir makine hiç de fena olmazdı değil mi? Miele’nin yeni kahve makinesi kendini temizliyor ve akıllı telefon bağlantısıyla komutlar alabiliyor. Bu makinenin bedeli 4000 dolar. İyi bir kahve için değer mi? Siz karar verin. 

Kablosuz mutfaklar

Ev içinde en fazla elektrikli aletin bir arada bulunduğu yer kesinlikle mutfak. Bu da mutfak içinde gereğinden fazla bir kablo kalabalığı ortaya çıkarıyor. Günümüzde artık cihazların kablosuzlaştığını düşünürsek yakın zamanda mutfaklarda kablosuz cihazları da görmeye başlayacağımızı söyleyebiliriz. Philips ve Samsung gibi önemli üreticiler bu alanda çalışmalarını sürdürüyorlar. Yani kablolu cihazlara yeni yılda elveda diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz