2022’de televizyon alacaklar nelere dikkat etmeli?

0
344 Okunma

Teknoloji günden güne gelişiyor, bu gelişim ürün yelpazesini genişletiyor. Örneğin televizyonlar; piyasada birçok çeşit marka televizyon bulunuyor. Bu çeşitlilik televizyon alacakları zora sokuyor. Bu içeriğimizde sizlere 2022’de televizyon alacakların nelere dikkat etmesi gerektiğini listeledik.

  • 4K/HDR

2022-de-televizyon-alacaklar-nelere-dikkat-etmeli-1

Yeni bir televizyon almak isteyen takipçilerimize ilk tavsiyemiz TV’nin 4K HDR olması. HDR nedir diye soracak olursanız; HDR bir görüntünün en parlak ve en karanlık noktaları arasındaki en doğru aralıktır. Bu aralık insan gözünün gördüğü en gerçek renklere ve derinliğe ulaşmayı hedefler.

4K TV’ler ise geleneksel Full HD (1920 x 1080) TV’lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır.

  • HDMI 2.1

2022-de-televizyon-alacaklar-nelere-dikkat-etmeli-2

HDMI 2.1 daha yüksek video çözünürlüğünü sağlar. Evde playstation veya Xbox oynayan var ise HDMI 2.1, 4K oyunlarda gecikme olmaksızın yüksek çözünürlükte akışkan ve sorunsuz bir oyun sunar.

  • LCD ve OLED

2022-de-televizyon-alacaklar-nelere-dikkat-etmeli-3

Son 15 ila 20 yıldır herhangi bir türde ekrana sahip cihazların çoğu, sıvı kristal ekran veya LCD teknolojisi ile çalışmaktadır. Ancak yüksek görüntü kalitesini istiyorsanız, OLED ekranlı bir TV almanız gerekmekte. OLED, sunulan görüntü kalitesi bakımından diğer ekranlardan çok daha iyi görüntü yaymaktadır. Enerji tüketimi açısından ise diğer ekranlara göre daha az enerji kullanır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz