İkinci el iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler

0
857 Okunma
ikinci el iPhone

Sıfır cihaz kullanmak her zaman için daha çok tercih edilebilir bir şeydir. Fakat bütçeniz bunun için yeterli değilse, ikinci el akıllı telefon almanız gerekebilir. İkinci el pazarında en çok tercih edilen modellerden biri olan iPhone; uzun ömürlü olması sebebi ile alıcıların gözdesi durumunda. Peki ikinci el iPhone alırken nelere dikkat etmeliyiz? Gelin birlikte inceleyelim.

İkinci el iPhone alırken bunlara dikkat!

ikinci el iPhone 2

Telefon açılıyor mu?

Çok basit ve saçma gibi görünen bu ilk adım aslında çok önemli. Açılış ekranını görmediğiniz bir iPhone, işlevini yitirmiş bir aksesuardan ibaret olur. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için cihazın gerçekten çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bu aynı zaman da uzaktan bir bakış ile ekranda sorun olup olmadığını ve dokunmatikteki hataları da size gösterir.

Çalıntı ve yurt dışı kaçaklarına dikkat

Akıllı telefon pazarında her şey ile karşılaşmak mümkün. Telefonunuzun kayıtlı bir IMEI numarası olup olmadığını kontrol edin.

Görünürdeki hasarları hafife almayı

ikinci el iPhone 3

Telefonun dış kasasında gördüğünüz hasarların neyden kaynaklı olduğunu sorun. Yüksekten düşme, ezilme gibi durumlar kısa vadede sorun getirmese de uzun vadede telefondan olmanıza sebep olur.

Pil sağlığını mutlaka sorgulayın.

iPhone cihazlarda birkaç adım ile ulaşabileceğiniz pil sağlığı durumunu sorgulamayı unutmayın. Akıllı telefonların günlük ihtiyacınızı karşılayabilmesi için sağlıklı bir pile ihtiyacı vardır. %90 üzerindeki pil durumu iyi bir seçenektir.

Yenilenen ve değiştirilen parçaları sorun

İkinci el cihazlarda herhangi bir sıkıntı sonrası parça değişikliği yapılmış olabilir. En sık değişim pil ve panel değişikliğinde olur. Değişen parça durumunu sorarak orijinal ürün ile değişip değişmediklerini sorabilirsiniz. Bu sayede ilerleyen dönemdeki olası problemlerin önüne geçmiş olursunuz.

Hoparlörler ve mikrofonlar çalışıyor mu?

Akıllı telefonların olmazsa olmaz iki özelliği ise hoparlör ve mikrofon durumudur. Ürünü her iki yönden de test etmeyi ihmal etmeyin.

Ocak ayında gelmesi beklenen akıllı telefon listesi!

Genel durumunu incelediğiniz akıllı telefonda kamera, yan tuşlar ve şarj soketi gibi detayları da satın alma sırasında kontrol etmeyi unutmayın. Daha uzun yıllar kullanabileceğiniz bir ikinci el iPhone satın alma adımlarını sizlerle paylaştık. Merak ettiğiniz soruları yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz