23 Nisan Google doodle’da!

0
122 Okunma

Google, dünyadaki özel günleri kutlamak amacıyla doodle’ı o güne özel bir tasarımla karşımıza çıkarıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bu özel günlerden biri. 23 Nisan Google özel bir teması şu sıralar arama motoruna giren kullanıcıları karşılıyor.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu özel gün, her yıl Google tarafından da kutlanıyor. 23 Nisan Google özel doodle’u tüm dünyadaki kullanıcılar gün boyunca karşılaşacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

TBMM’nin birinci yılında kutlanmaya başlayan 23 Nisan Milli Bayramı sonrasında 1 Kasım Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile ve 23 Nisan Çocuk Bayramı ile birleşmesiyle bugünkü halini aldı. Saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM’nin açılışının kutlandığı bayram aynı zamanda savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukları sevindirmek amacını taşıyordu.

23 Nisan 1921’e resmi bayram olarak kabul edilen bu özel gün her yıl kutlanamaya devam ediliyor. Bir gelenek olarak bu özel günde çocuklar bir günlüğüne devlet büyüklerinin koltuğuna geçiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz