25 kuruşluk plastik poşetten Bluetooth hoparlör yaptılar!

0
297 Okunma

Tüm dünya gibi Türkiye’de de geri dönüşüme verilen önem her geçen yıl artıyor. Özellikle 2019 yılında plastik poşet kullanımının ücrete tabii tutulmaya başlanması plastik atık sayısında önemli bir azalma yaşanmasına yardımcı oldu. Doğada geri dönüştürülemeyen plastik atıklar yaşam alanlarımızı ve yaşam kalitemizi tehdit ediyor. Bunun için bireysel çabalarla plastik kullanımını azaltmaya dikkat etmek önemli.

İngiltere’de bir tasarım stüdyosu olan Gomi de geri dönüşümü mümkün olmayan plastik atıklarla ilgili çözümlerin bir parçası olmak istiyor. Bunun için plastik atıklardan bir hoparlör ortaya çıkarmayı başardı. 100’e yakın plastik poşetin kullanıldığı Bluetooth hoparlör aynı zamanda oldukça zarif renklere sahip. Plastik maddelerden mermer efekti veren Gomi’nin hoparlörü kolayca ayrılan ve eritilebilen üç parçadan oluşuyor. 

Tasarım açısından çok şık olan çevreci Bluetooth hoparlör, asıl görevini de başarıyla yerine getiriyor. Hoparlörün başarılı performans verebilmesi için ses uzmanlarıyla ve mühendislerle birlikte çalışan Gomi, akustik yalıtım için geri dönüştürülmüş kot kumaşı kullanıyor. 

Yalnızca 500 adet üretilen Bluetooth hoparlörün fiyatı 225 dolar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz