Momo Challenge, Mavi Balina gibi intihara sürüklüyor!

0
1.081 Okunma

Çocuklara bazı şantajlar yapıp intihara sürükleyen Mavi Balina isimli oyun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok çocuğu tuzağına düşürdü. Mavi Balina tedirginliği biterken şimdi yeni bir tehlike ortaya çıktı.Kuzey İrlanda’daki polis teşkilatı ebeveynleri “Momo Challenge” isimli oyuna karşı uyardı. Dijital dünyanın bildiğimiz dünya gibi sınırları olmadığını düşünürsek bu tehlikenin ülkemize gelmesi de uzun sürmeyebilir. 

Sosyal medya üzerinden küçük çocukları hedefleyen Momo korkutucu bir figür. Facebook ya da WhatsApp üzerinden çocuklarla iletişime geçen Momo sonrasında onlara şiddet dolu görüntüler gönderiyor ve kendilerine zarar vermeleri konusunda cesaretlendiriyor. Momo Challenge oyununun nihai görevi tıpkı Mavi Balina gibi hayatı sonlandırmak. 

Uzmanlar ebeveynlerin şunlara dikkat etmesi gerektiğini söylüyor;

  • Çocuklarınızın çevrimiçi olarak nerelere erişim sağladığını bilmelisiniz.
  • Çocuklarınızı tanımadığınız kimseye kişisel bilgilerini vermemeleri gerektiğini öğretmelisiniz.
  • Çocuklarınıza, kimsenin istemediği bir şeyi onlara yaptırmaya hakkı olmadığını söylemelisiniz. 
  • Sürekli kontrol etmelisiniz. 

Momo Challenge şimdilik bizim ülke sınırlarımıza uzak olabilir. Ancak bu ve benzeri tehlikeler aslında çok yakınımızda. Gizliliğe önem vermek günümüzde her şeyden çok daha önemli. 

YouTube videoları siliyor

Momo Challenge için video paylaşım sitesi YouTube da hızlı bir aksiyon aldı. İçinde Momo propagandası yapan videoları hızlıca tespit eden YouTube, bunları hemen sildiğini söyledi. Özellike Fortnite oyunları içinde böyle propagandaların oldukça fazla olduğu biliniyor.

Momo nedir?

Bu tehlikeli viral için kullanılan fotoğraf aslında Japon ressam Keisuke Aisawa ait bir heykelin baş kısmı. Kabarık saçlı ve iri gözlü bir kadın heykeli olan Momo aslında heykel hali ile bile korkutucu. Eserin asıl ismi ise Mother Bird.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz