3 yıllık soruşturma sonuçlandı! Google’a ceza

0
152 Okunma

Fransa‘da, 2016 yılında vergi faaliyetleri nedeniyle Amerikan şirketi Google’a açılan soruşturma sonuçlandı. Google bu soruşturmanın sonucunda 500 milyon euro’luk para cezasını kabul etti. Şirket ayrıca geçmiş vergiler için 464 milyon euro daha ödeyecek. Google vergi soruşturması sonucunda yaklaşık 1 milyon euro ödeme yapmak zorunda.

google ile ilgili görsel sonucu

Google vergi yüzünden ceza aldı

Reuters’da yer alan bilgiye göre, 2016 yılında başlayan vergi soruşturması sonuçlandı ve Amerikan şirketinin 1 milyar euro ödemesine karar verildi.

Mayıs 2016’da, 25 BT uzmanı ile birlikte Fransız vergi makamları, Google’ın Fransız yasalarına tam olarak uyup uymadığını kontrol etmek ve şirketin vergi kaçakçılığı yapıp yapmadığını tespit etmek için Google’ın Paris’teki genel merkezine baskın düzenlemişti. Sonrasında Maliye Bakanlığı, geriye dönük vergiler için Google’dan 1,6 milyar euro ödeme talep etti. Bakanlık o dönem yaptığı açıklamada, şirketin vergi iadesi tutarının 1,6 milyar euro seviyesinde olduğunu açıklamıştı.

google ile ilgili görsel sonucu

Google cephesinden bir sözcü soruşturma sonucunda yaptığı açıklamada, Fransa’da uzun yıllardır süren vergi ile ilgili anlaşmazlıkların çözüldüğünü belirtti. Sözcü sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz, dünya çapında faaliyet gösteren şirketler için net bir çerçeve sağlamanın en iyi yolunun uluslararası vergi sistemi reformu olduğuna inanıyoruz”

google ile ilgili görsel sonucu

Temmuz ayında, Fransa, teknoloji devleri için yeni bir yasa çıkarmıştı. Yasaya göre, küresel geliri  750 milyon euro’dan fazla olan şirketlerden yüzde 3 vergi alınacak.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz