Hetta ile çöp atma alışkanlıklarınız değişiyor!

0
269 Okunma

Avusturyalı endüstriyel tasarımcı Gesa Oeljeschläger, Hetta adını verdiği çöp kovasını geliştirip halkın kullanımına sundu. Çöp kovasının çalışma prensibi ısıyı kullanması. Paslanmaz çelik yapıdan oluşan çöp kovası çöpün nemini kurutup %70 alan açılmasını sağlıyor.

hetta organic waste ile ilgili görsel sonucu

Hetta’nın çalışma prensibi nasıl işliyor?

Hetta, ısıyı kullanarak çöp hacmini azaltıyor. Aynı zamanda güçlü ısı kullandığı için çöp içerisinde oluşan bakterilerin de ölmesini sağlıyor ve üremesine engel oluyor. Ayrıca çöp içerisinde zamanla oluşan kötü kokoların da ısı ile yok edilmesine olanak sağlıyor.

Bir yandan doğa dostu Hetta!

Zararlı atıkların yok olmadan dünya üzerinde kalmasına dur diyecek şekilde tasarlanan Hetta, zararlı maddeleri ısı ile yok edip küçülterek dünyaya verilecek olan zararın önüne geçiyor.

Her evde olmasını isteyeceğimiz bir ürün olan çöp kovası Hetta ile evlerinizde, ofislerinizde günlük olarak çöp atmak artık son buluyor böylelikle siz de bir sorumluluktan daha akıllıca bir yöntemle kurtulmuş oluyorsunuz. Aslına bakarsanız çöp alışkanlıkları eğitim olarak tüm insanlığa verilmeli kanısındayız çünkü bilinçsizce biriktirilen veya atılan çöpler yüzünden ormanlarımız, su kaynaklarımız kirlenip zarar görüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz