5 adımda Instablogger olun!

1
1.534 Okunma
sağlıklı yaşam bloggerı

Blogger olmak için artık sadece bir web sitesi ve içerikler üretmenize gerek yok. Sosyal medya platformları bloggerlık yolunda size farklı alternatifler sunuyor. Fotoğraf ve video paylaşımları ile kullanıcıların en çok dikkatini çeken Instagram, blogger olma yolunda size yardımcı oluyor. Tıpkı bir web sitesi bloggerı gibi Instagram üzerinden de Instabloggerlık yapabilirsiniz. Bu yazımızda sağlıklı yaşam Instablogger’ı olmanın 5 yolunu açıklıyoruz.

Sağlıklı yaşam instablogger’ı olmaya karar verdiyseniz kendinize uygun bir isim ve tarz oluşturmuşsunuzdur. Bu aşamadan sonra 5 adımda başarılı bir instablogger olabilirsiniz.

Paylaşım planı yapın!

İnstabloggerlık sizin için bir hobi aracı olsa bile başarılı olmak için plan yapmalısınız. Canınız istediğinde veya müsait olduğunuzda değil gün içinde düzenli paylaşım planına sahip olmalısınız. Paylaşım için doğru planlamalar yapmalı ne çok sık ne de çok seyrek paylaşımlarda bulunmamalısınız.

Her sabah mesaj ve yorumları kontrol edin!

İnsanların sizinle sürekli iletişim halinde kalması popülerliğinizi arttıracaktır. Fotoğrafınızın altına gelen yorumları, DM mesajlarınızı her gün kontrol etmeye ve cevaplandırmaya çalışın.  Bunun için gün içinde vakit bulamayabilirsiniz.  Sabahları normal saatinizden biraz önce uyanarak her gün düzenli olarak takipçilerinizin sorularını cevaplandırabilirsiniz.

Kahvaltı postu önemli!

sağlıklı yaşam instabloggerı

Sağlıklı yaşam ile yakından ilgileniyorsanız günün en önemli öğünün kahvaltı olduğunu biliyorsunuzdur. Kahvaltınızı her gün fotoğraflayın ve takipçilerinize günaydın deyin. Hem kahvaltı için önerileriniz vermiş olur hemde akışlarda yer edinmiş olursunuz.

Aralıklarla video yayınlamayı ihmal etmeyin!

Her zaman fotoğraf olmaz. Bazen sağlıklı yiyecek veya içeceklerinizin yapılış aşamalarını kaydederek paylaşabilirsiniz. Sadece fotoğraflar ile yeterli bilgiyi aktaramayabilirsiniz. yapabildiklerinizi geliştirin ve haftada en bir video içerik hazırlamaya çalışın.

Hashtag ve etiket kullanın!

Gönderileriniz ile uygun ve sizi hedef kitlenize ulaştıracak hashtagleri araştırın. Bunları kullanarak Instagram keşfetten yeni kişilerin sizi bulmasına yardımcı olabilir veya gönderilerinizi daha fazla kitleye ulaştırabilirsiniz. Aynı zamanda gittiğiniz mekanlar kullandığınız markaları postunuza etiketleyerek takipçilerinize daha çok bilgi verebilirsiniz.

Bu adımları sadece sağlıklı yaşam instablogger’ı olmak için değil, diğer tüm bloggerlık planlarınıza da kullanabilirsiniz. Sadece düzenli ve planlı çalışmalar ile başarıyı yakalaybileceğinizi unutmayın.

1 Yorum

  1. Haci benim yorumum hosunuza gitmedi mi? Nedir bu yazilan yazi. Blogger olun youtuber olurn, twitterer olun, o olun bu olun. Amacsiz insan toplulugu olun sirtiniza semer vuran cok olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz